Türkiye onu 17 Aralık yolsuzluk operasyonu sonrası ortaya saçılan tapelerden tanıdı. 17 Aralık'ın baş aktörlerinden işadamı Reza Zarrab'ın (Rıza Sarraf) bile “Teoman’a neler yaptım, ne vaatler, ne şeyler. Yok yok adam almıyor. 'Ben memuriyetimi yakamam' diyor" diye isyan ettiği memur Teoman Dudak dürüstlüğüyle kamuoyunun büyük takdirini kazanmış ve kirli sürecin en parlak ismi olarak hafızalara kazınmıştı.

Teoman Çoşkun Dudak ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Hürriyet'ten Arda Akın'ın haberine göre;  Teoamn Coşkun Dudak’ın, Gana’dan Türkiye’ye getirilen 64.5 milyon dolarlık 1.5 ton altın için devlete sahte evrak verildiğini tutanak altına aldığı ortaya çıktı. O tutanak sayesinde de devletin kasasına 57 milyon TL girdiği öğrenildi. Yani memur Teoaman'ın dürüstlüğü devletin kasasına 57 milyon lira soktu.

İŞTE O OLAYIN HİKAYESİ

Her şey 4 Ocak 2013’te Gana’dan Atatürk Havalimanı’na inen uçakta 1.5 ton külçe altın bulunmasıyla başladı. ULS Havayolları’ndan kiralanan uçaktaki yükle ilgili mineral sample (örnek doğal taş) beyanı verilmesi gümrük yetkililerini kuşkulandırdı. Teoman Dudak’ın talimatı üzerine uçağın kargosunu inceleyen görevliler, 50 kiloluk 30 ayrı paket paketler içerisinde toplam 1.5 ton külçe altınla karşılaştı. Zarrab’dan sonra şirketin yönetimine gelen Emin Hayyam adına düzenlenen belgenin kısa sürede sahte olduğu ortaya çıktı. Uçak mühürlenerek Teoman Dudak gözetiminde hemen tutanağa işlendi. Tutanakta, uçaktaki külçe altınlarla ilgili belge ibraz edilemediği belirtilerek “04 Ocak 2013 tarihli 1569 kayıt sayısıyla varidelerimize giren dilekçelerine esas teşkil edilecek ve mezkur eşyanın taşıyıcısı  olduğuna dair herhangi bir orijinal evrak sunamadıklarından (konşimento veya fatura) bu tutanak düzenlenmiştir” denildi.

Reza Zarrab'ın ortağı Zencani’ye kötü haber

Reza Zarrab'ın ortağı Zencani’ye kötü haber


 

GÜNLERCE BEKLEDİ

Bu belgenin düzenlenmesinin ardından altınları taşıyan uçak 18 gün süreyle AHT kargo bölümünde mühürlü bekledi. Duru Döviz’in, Gana’daki altın şirketine  64.5 milyon dolarlık ödeme yaptığı faturayı beyan etmesiyle uçak Dubai’ye hareket etti. Yaşanan süreç bununla da son bulmadı. Savcılığa suç duyurusunda bulunulması üzerine dosya önce Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Mali Suçlar Bürosu’na gönderildi. Ancak daha sonra dosya buradan alınarak Kabahatler Bürosu’na yönlendirildi. Altınları bulan ve tutanakta imzası olan 18 kişi hakkında ‘görevi kötüye kullanmak’tan idari ve adli soruşturma başlatıldı. Ancak savcılık kuvuşturmaya gerek olmadığı yönünde kara verdi.

ÇOŞKUN TAYİN EDİLDİ

Teoman Coşkun Dudak, tüm bu sürecin sonunda kamuoyunda “Memur Teoman” olarak ünlenince tayini İstanbul’dan Gaziantep’e çıktı. Dudak, "sürüldüğü" iddialarının doğru olmadığını söyleyerek, “Mevzuat gereği 8 yılımı tamamladığım için Gaziantep’e tayin edildim. Gaziantep her arkadaşımın gönüllü isteyeceği yerdir” demişti.

Reza Zarrab yine yaptı

Reza Zarrab yine yaptı