RTÜK Başkanı Davut Dursun görev süresinin dolmasına sayılı günler açtı ağzını yumdu gözünü. Dursun yandaş kanallara eleştirilerde bulundu. Dursun'un eleştirilerinden evlilik programları da nasibini aldı. Davut Dursun bu programlar için "Ahlaken doğru değil" tanımını yaptüı

"AHLAKEN KABUL EDİLEBİLİ DEĞİL"

RTÜK Başkanlığı görevi 14 Temmuz'da sona erecek Davut Dursun, 6 yıl boyunca yürüttüğü başkanlık göreviyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dursun, seçim döneminde bazı yayın kuruluşlarının belli partilere angaje olduğunu ve sadece o partinin mitinglerini yayınladığını belirtti. Televizyon programlarında reyting için marjinal ve ensest ilişkilerin ele alındığını söyleyen Dursun, evlilik programlarını da eleştirdi. Dursun 'Evliliğin televizyon ekranlarında pazarlanması ahlaken kabul edilebilir değil' dedi.

Dursun evlilik programları için "Evlilik programları da eleştirdiğimiz bir alan ancak netice itibarıyla bu programlar izleniyor. Toplum bu tür şeylerden hoşlanıyor ve gün boyu izliyor. Evliliğin televizyon ekranlarında pazarlanması anlamına gelebilecek bir yöntem ahlaken kabul edilebilir değil. Evet reyting alıyor, izleniyor ama bir şeyin korunması gerekir. Toplumun o tür şeylere 'hayır' demesi lazım. Pek çok kişi eleştiriyor ama pek kişinin de hoşuna gidiyor, izliyor."

İSİM VERMEDEN ESRA EROL ELEŞTİRİSİ

Davut Dursun'un "ahlaki değil" diye isim vermeden eleştirdiği evlilik programı Esra Erol'la izdivaç programı rekor ücretle ATV'ye transfer olmuştu. ATV

YANDAŞ KANALLARA ELEŞTİRİ

Türkiye'nin son 15 ay içerisinde hem cumhurbaşkanlığı hem genel hem de yerel seçim geçirdiğini hatırlatan RTÜK Başkanı Davut Dursun, seçim dönemlerinde radyo ve televizyon yayınlarının Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) belirlediği ilkeler çerçevesinde RTÜK tarafından denetlendiğini ancak yayın ihlali görülmesi halinde RTÜK değil, YSK tarafından kuruluşlara müeyyide uygulandığı bilgisini paylaştı.

"198 RAPORUN 161'İNDE İHLAL"

Bu kapsamda, geçen yılki yerel seçimlerde YSK ilke kararları doğrultusunda düzenlenen 198 değerlendirme raporunun 161'inde ihlal olduğunun tespit edildiğini, 113 rapor hakkında da müeyyide uygulanmasına karar verildiğini anımsatan Dursun, cumhurbaşkanlığı seçiminde ise düzenlenen 226 raporun 123'üne müeyyide uygulanmasına karar verildiğini, 7 Haziran genel seçimleriyle ilgili ise bugüne kadar 262 rapor hazırlandığını kaydetti.

"BELLİ KURULUŞLAR BELLİ PARTİLERE ANGAJE OLUYOR"

Raporların içeriğinin genel olarak siyasi reklamlar, bazı yayın kuruluşlarının kamuoyu araştırmalarının künye bilgilerini açıklamaması ile seçime katılan siyasi parti ve adaylar arasında tarafsızlık ve doğruluk ilkeleri doğrultusunda hareket edilmemesi olduğunu ifade eden Dursun, "Yayın kuruluşunun, seçime katılan siyasi partiler ve adaylar arasında tarafsızlık ve doğruluk ilkelerinde hareketle fırsat eşitliği yaratması gerekir. Sadece bir siyasi parti veya aday değil, seçime giren parti ve adaylar arasında fırsat eşitliği uygulaması lazım. Israrlarımıza rağmen belli kuruluşlar belli partilere angaje oluyor, sadece o partinin mitinglerini yayınlıyor, o partinin adaylarını programa çıkarıyor. YSK kriterlerine göre, bu yanlı yayın oluyor" değerlendirmesinde bulundu.

Samanyolu'nda istifa depremi

Samanyolu'nda istifa depremi