Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

Böylesine ağır bir iddiayı yayınlayan kanala devede kulak para cezası kesen RTÜK, “erotik” bulduğu danslara, kliplere, film sahnelerine ise milyonlarca lira ceza kesiyor. RTÜK, Azra Akın’a 391 bin lira, Acun’a 1.2 milyon lira “erotik dans” cezası verdi. Dizilerdeki “Duş sahnesine” 370 bin, öpüşmeye 860 bin, Seda Sayan’ın kaynana-gelin programına ise lira para cezası verdi.

RTÜK bu tür cezaları, kanalın, ihlalin gerçekleştiği aydan bir önceki ay elde ettiği reklam gelirinin yüzde 1’i ile yüzde 3’ü oranında veriyor. RTÜK, yüzde konusunda takdir hakkını kullanabiliyor. RTÜK’ün, “Akşener iftirasına’’ en düşük oran olan yüzde bir üzerinden ceza kesmesi de dikkat çekti. A Haber, Beyaz TV gibi yandaş kanallara tabandan para cezaları kesen RTÜK’ün verdiği rekor cezalardan bazıları da şöyle:

Akşener: 'Asker gibi yaşadım ben'

Akşener: 'Asker gibi yaşadım ben'

EROTİK DANS

Azra Akın rol aldığı, Show TV'de yayınlanan Muck adlı dizideki dans sahnesi RTÜK tarafından “erotik” bulunup kanala 391 bin 385 lira ceza verildi.

DUŞ VE ÖPÜŞME

Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisindeki duş sahnesi için RTÜK kanala 369 bin lira para cezası verdi. Aynı dizinin öpüşme sahnesine 859 bin 486 lira cezası kesildi.

ACUN CEZASI

Geçmişte Star TV’de yayınlanan Acun Ilıcalı’nın sunduğu “Yetenek Sizsiniz” yarışmasına katılan dansçıların dansına 1 milyon 100 lira ceza verildi.

UMUTSUZ KADINLAR

‘’Umutsuz Ev Kadınları'' dizisinin bir sahnesindeki ''Yemekten sonra tatlıya geçeceğiz'' sözünün, çocukların psikolojisine zarar verdiği gerekçesiyle Fox TV'ye 115 bin lira ceza verdi.

BİRA DA VAR

“Kara Kutu” dizisinde bir bira markasının ürünü yerleştirildiği gerekçesiyle Kanal D’ye 700 bin lira ceza kesildi.

BOYNUZ CEZASI

"Evleneceksen Gel" adlı programında boynuz işareti yapan kadını alkışlattığı için Show TV'ye 544 bin 648 lira ceza verildi.

GELİN KAYNANA

Seda Sayan’ın programına katılan gelinle, eşi ve kayınvalidesi arasındaki tartışmadaki sözler nedeniyle 418 bin 963 lira ceza veren RTÜK, aynı programın bir başka bölümüne ise 860 bin lira ceza verdi. Sayan’ın programı yandaş Beyaz TV’de yayınlanırken, yapılan ihlallerde ise düşük orandan ceza verilmişti. Bu dönemde Beyaz TV’ye kesilen cezalar 11 bin 026 lira ile 10 bin lira arasında değişiyordu.