Star gazetesinde yayınlanan ve Samanyolu Holding A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı ve Mali İşler Koordinatörü Ekrem Yalvak'ın kumar oynarken çekildiği iddia edilen gizli görüntüleri Samanyolu'nda depreme yol açtı. Yalvak, kurumdaki görevinden yazılı bir açıklama yaparak istifa etti.

Gazetenin Cem Küçük imzasıyla manşetten verdiği haberde, Cemaat'in üst düzey yöneticilerinden olan Ekrem Yalvak'ın kumarda bir milyon lira kaybettiği iddia edildi. Samanyolu Holding A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı ve Mali İşler Koordinatörü Ekrem Yalvak, Star Gazetesi'nde yer alan bu haber üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Star gazetesinden cemaat kaseti!

Star gazetesinden cemaat kaseti!


İSTİFA ETTİ

İddiaları kabul etmeyen Yalvak yazılı açıklamasında, "Şirket parasını, himmet parasını kullandığım iddiası iftiradan ibarettir. Anlaşılıyor ki, bu iftira üzerinden çalıştığım iş yerine çamur atılmak istenmektedir. Bu nedenle şirketin itibarının zedelenmemesi için bugün itibari ile istifa etmiş bulunmaktayım.

HİMMET PARASI İDDİASINI KABUL ETMEDİ

Kendi paramla nereye seyahat yaptığım nede konakladığım özel hayatım olup, kimseyi ilgilendirmez. Mensubu olduğum aşiretin ağası olarak cebimdeki parayla seyahat etmeye, istediğim otellerde kalmaya imkânlarım yeterlidir. Şirket parasını, himmet parasını kullandığım iddiası iftiradan ibarettir." ifadelerine yer verdi.

Samanyolu Haber kapatılabilir!

Samanyolu Haber kapatılabilir!


"ÇALIŞANLARIMIZIN ÖZEL HAYATINI TAKİP ETMİYORUZ"

Samanyolu Yayın Grubu adına avukat Fikret Duran tarafından yapılan açıklamada ise Ekrem Yalvak'ın kurumun paralarını harcadığı iddiasının yalan olduğuna vurgu yapıldı:

"Haberde adı geçen personelin, kurum adına bankadan para çekmek dâhil, hiçbir şekilde harcama yetkisi bulunmamaktadır. Hal böyleyken, söz konusu personelin, Samanyolu Yayın Grubu’nun paralarını şahsi amaçla kullandığı iddiaları asla doğru değildir.
Haberde adı geçen personel, yayın grubunun profesyonel bir çalışanıdır. Müvekkil kurumun, çalışanlarının özel hayatlarını gizlice takip ve ifşa etmek gibi bir alışkanlığı bulunmamaktadır. Doğru olup olmadığı kesinleşmemiş bu iddialar şahsın özel hayatıyla ilgilidir, yayın grubunu bağlamamaktadır. Samanyolu Yayın Gurubu’nun 23 yıllık yayın hayatıyla tesis ettiği güven ve itibarı bu asılsız iftiralar zedeleyemeyecektir. Haberde ismi geçen personel bugün itibariyle istifa etmiştir.