Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

Balıkesir Huzurevi’nde kalan ve belinden ameliyatlı yaşlı bir kadın, altını ıslattı diye tahta üzerinde yatırıldı. Gece vardiyası sırasında yapılan bu ayıp, vardiya değişimi sırasında belirlendi ve tutanak tutuldu.

Tutanakta ''18.05.2015 tarihinde, 23.00-08.00 vardiyasında Bayan Özel Bakım Bölümü’nde çalışan kişiler, katta bulunan yaşlımız Z.S.’un yattığı yatağı, alt katta çamaşırhaneye indirdiler. Yerine yeni yatak çıkarmadılar. Yaşlımız Z.S., sabaha kadar tahta yatağın üzerinde yatmıştır. Yaşlımızın altına battaniye dahi serilmemiştir.  Sabah 08.00-18.00 vardiyası, yaşlımınzın kuru tahta üzerinde büzülerek yattığını görmüşlerdir” denildi.

Öte yandan Balıkesir Huzurevi’nde çalışan ancak “mazeretsiz yere” kurumdan uzaklaştırıldıklarını iddia eden bir grup personel,  Valiliğe başvurarak, Huzurevi ile ilgili bazı iddialarda bulundular. Huzurevinde yolsuzluk yapıldığını, gruplaşmaya gidildiği,  personele mobbing uygulandığı ve bazı personel hakkında iftiralar atıldığı öne sürüldü. Valilik, iddiaları araştırılması için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne iletti. Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Kasım Karababa da SÖZCÜ'ye “O Huzurevi’yle ilgili inceleme başlattık. İddialarla ilgili bilgi istedik” dedi.