Mimarlar Odası Ankara Şube yöneticileri üye danışma kurulu açılışından önce gerçekleştirdiği basın toplantısında, “mücadele etmek oda geleneğimizdir” dedi. Şube yöneticileri, kent mücadelesini üyeleriyle dayanışma içerisinde yürüteceklerinin mesajını verdi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin düzenlediği Mücadelede bir yıl bir ömür temalı üye danışma kurulu farklı illerden temsilcilik düzeyinde katılımlarla birlikte yoğun ilgi gördü.

Cumhuriyete borcumuz var

Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleşen Danışma Kurulu'nun açılış Konuşmasını yapan Karakuş Candan konuşmasında Atatürk Orman Çİftliği mücadelesine vurgu yaptı. Candan, "Mimarlar Odasının Oda çalışmalarına baktığımızda danışma kurulunun temasını belirlerken bir yıl bir ömür dedik. Mücadele bir ömür gibiydi bizim için. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak 43. Dönemde Bir yıllık mücadeleyi geride bıraktık. Bu bir ömür mücadele edeceğimiz anlamını da taşıyor. Mimarlar Odası her dönemin üzerine kendi dönemini katarak mücadeleyi büyütüyor. Ülkemize özgürlük barış ve demokrasi gelene kadar mücadeleye devam şiarıyla yola çıktık. Göreve başladığımızda Atatürk Orman Çiftliği mücadelesinde bir önceki dönemde açtığımız davada yürütmeyi durdurma kararını bir müjde gibi aldık. Bu nedenle göreve başlar başlamaz Hukuksal meşruiyetle AOÇ mücadelemiz ivme kazandı. AOÇ mücadelemiz tüm mücadele akslarımızı, meslek pratiklerimizin, kent mücadelemizin ortak noktası oldu. Atatürk Orman Çiftliği için açtığımız 48 davamız var ve mücadeleye devam edeceğiz. Hem mahkemelerde hem sokaklarda hukuk mücadelemizle yürüyeceğiz. Hukuksuzca davranan iktidar meslek alanlarımızı daraltıyor, meslek alanlarımıza, kentlerimize saldırıyor. Mücadele etmek bizim aldığımız eğitimin ve mesleğimizin gereğidir. Cumhuriyetin bize verdiği özgürlükçü değerlere borcumuz var." dedi.

"Rant düzenini bozuyoruz"

Candan Oda yöneticileri hakkında yapılan suç duyurularına değinerek, "Melih Gökçek'in hakkkımızda kamu düzenini bozuyorlar diye daha dün yaptığı bir suç duyurusu var. Evet bu otoriter iktidarın kamu düzeni dediği düzeni bozuyoruz. Rant düzenini bozuyoruz. Çünkü biz toplum yararına olacak bir kamu düzenini savunuyoruz." şeklindeki sözleri salondan büyük alkış aldı.