Yavuz ALATAN / ANKARA

Avukat Turgut Kazan Atatürk Orman Çiftliği ve Kaçak Saray için gazetelerde ve televizyonlarda çıkan haberlere dikkat çekerek, "Basın savcıları 13 gün böyle önemli bir suç için soruşturma açmıyor.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği görevini kötüye kullanmıştır. Cumhurbaşkanlığı Genel Sektereliği bir kere böyle bir görevi yok. Ona rağmen sekreterlik Adalet Bakanlığı'na suç duyurusunda bulunuyor" dedi.

Hakkında dava açılan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş ise yaptığı konuşmada, "Korkmuyoruz, susmuyoruz. AOÇ bizim kıymetli mirasımız. Ne linç ne ceza davaları bizi kamu yararı için mücadele etmekten alıkoymayacak" dedi.

Candan, Cumhurbaşkanı tarafından açılan hakaret ve iftira davası için savcılığa ifade verdikten sonra toplantı düzenledi. Candan'a CHP milletvekilleri Gülay Yedekci, Ali Haydar Hakverdi, Necati Yılmaz, Murat Emir ve Nihat Yeşil de destek verdi. Milletvekilleri Atatürk Orman Çiftliği ve Kaçak Saray mücadelesinde TMMOB'un sonuna kadar yanında olduklarını belirttiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iftar yemeğinin haberi üzerine Sözcü gazetesi ve TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan hakkında ellişer bin liralık manevi tazminat davası açılması için girişimde bulunmuştu.