Fenerbahçe Ülker'de Ricky Hickman şoku yaşanıyor. Avrupa liginde fırtına gibi esen Fenerbahçe Ülker'in ABD'li oyuncusu Ricky Hickman, sakatlığından dolayı sezonu kapattı. THY Avrupa Ligi Top 16 Turu F Grubu'nda dün İspanya'nın Unicaja Malaga takımını 78-63 yenen Fenerbahçe Ülker'de Ricky Hickman, sezon sonuna kadar forma giyemeyecek.


Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre, Unicaja Malaga maçında aşil tendonundan sakatlanan ABD'li oyuncu Ricky Hickman sezonu kapattı. Detaylı sağlık taramaları tamamlanan Ricky Hickman, sezonun geri kalan bölümünde görev alamayacak.

Açıklamada, "Tedavi süreci başlatılan başarılı oyuncumuz Ricky Hickman'a geçmiş olsun der, en kısa sürede sağlığına kavuşmasını temenni ederiz" denildi.

Ricky Hickman Nedir?

Richard Marciano "Ricky" Hickman Jr. 1985 ABD doğumlu, Fenerbahçe Ülker'de forma giyen ABD kökenli Gürcü vatandaşı profesyonel basketbolcudur. Ricky Hickman, 1.89 boyunda 89 kilo ağırlığındadır Oyun kurucu pozisyonunda oynamaktadır ancak gerektiği zaman Şutör gard pozisyonunda da oynayabilmektedir. Maccabi Tel Aviv'de oynarken Ricky Hickman 10 Ocak 2013 tarihinde Fenerbahçe Ülker ile oynanan Euroleague maçında 24 sayı atarak kariyer rekoru kırmış takımına maçı 91-73 kazandıran isim olmuştur. Ayrıca gösterdiği harika performansla Euroleague'de top 16 3. haftanın MVP'si seçilmiştir.

Asıl pozisyonu oyun kurucu mevkisi olan Ricky Hickman, her iki guard pozisyonunda da başarıyla forma giyebiliyor. Topu yönlendirebilmesi, çabukluğu, enerjisi ve parkedeki istikrarıyla dikkat çeken Ricky Hickman, çembere çok güçlü bir şekilde gidebiliyor. 2013-2014 sezonunda, maç başına 4,17 ortalama ile Euroleague'nin en çok faul alan 5. oyuncusu konumundaydı. Ricky Hickman, 1 Temmuz 2014'de ise Türk Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Ülker ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.