Habip ATAM / İSTANBUL

Ergenekon Davası'nın gizli tanığı olduğu iddia edilen Naci Şerifi Zindaşti'nin kızı ve şoförünün öldürüldüğü saldırı, 26 Eylül 2014`te Büyükçekmece'de meydana geldi. Beşiktaş'taki okuluna giden Arzu Şerifi Zindaşti’nin bulunduğu lüks cip, ışıklarda durduğu sırada, 2 kişi silahla saldırdı. Çapraz ateşe tutulan araçtaki genç kız ve Zindaşti'nin şoförü Devrim Öztunç yaşamını yitirdi.

TETİKÇİLER ÖLDÜRÜLDÜ

Saldırdan yaklaşık 2 ay sonra, başka bir infaz daha yaşandı. Küçükçekmece'de bir restoranda yemek yiyen Hacı Osman S. ile yakın arkadaşı Turgay A., 22 Aralık akşamı, silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri 2 infazla ilgili soruşturma başlattı. Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, Büyükçekmece'deki infazın tetikçilerinin, Küçükçekmece’de öldürülen 2 kişi olduğunu belirledi.

15 KİŞİ YAKALANDI

Soruşturma derinleştirildi. Lüks cipteki infazın azmettiricisi olduğu iddia edilen Orhan U. ve Çetin K.'nın da aralarında bulunduğu 20 isim belirlendi. Bir dönem Örfi Çetinkaya'nın yakın adamları Ali G. ve Nizamettin Y. ile 3'ü kadın 13 kişi gözaltına alındı. Azmettirici olduğu iddia edilen 2 kişi ise yurt dışında olduğu için yakalanamadı. Şüphelilerden 5'i emniyetteki sorgunun ardından serbest kalırken, 2'si kadın 10 kişi adliyeye sevk edildi.

O AN KAMERALARDA

Soruşturmanın polis safhasının tamamlanmasıyla, saldırı anının görüntüleri de paylaşıldı. Kameralara yansıyan o görüntülerde lüks cipin hemen ardından gelen bir araçtan 2 kişinin indiği görülüyor. Cipe yönelerek peşpeşe ateş eden şüpheliler kaçarken, kontrolsüz şekilde, yavaşça hareket eden cip, bir sitenin duvarına çarparak durabiliyor.