Kamil ELİBOL / ANKARA

İnterpol’ün kırmızı bülten ile yıllarca peşinden koştuğu baronlardan biri olan Musullulu geride yanıt bekleyen çok sayıda “Sır” bıraktı.

Yeraltı dünyasında “Atilla” kod adını kullanan Avni Musullulu prostat kanseri tedavisi gördüğü Gayrettepe’deki özel bir hastanede 2 Mayıs günü yaşamını yitirdi. 12 Eylül 1980 öncesi Sıkıyönetim Mahkemesi’nce silah kaçakçılığından aranırken yurtdışına kaçan Musullulu’nun adı Avrupa’da birçok önemli olayda gündeme geldi.

TÜRK ESCOBAR

Sarı Avni, DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler ile eski başbakanlardan Nihat Erim suikastlerinde kullanılan silahların Bulgar Kintex firmasından alınarak “Çayırovalı Osman” olarak tanınan mafya babası Osman İmamoğlu’na getirilmesinde aracılık yapan kişi olmakla suçlandı.

ALTINOLUK’TA YAKALANDI

İnterpol tüm dünyada köşe bucak kendisini ararken o izini kaybettirmeyi başardı. Yasadışı yollardan girdiği Türkiye’de Rıza Ekşioğlu sahte kimliği ile Altınoluk’a yerleşti. 14 yıl süreyle Altınoluk halkının “Rıza Bey” olarak tanıdığı Sarı Avni, işlettiği Oba Restoranda yakalanmıştı.

HER TAŞIN ALTINDAN O ÇIKTI

Bulgarlarla ortak eroin laboratuvarından Papa’ya düzenlenen suikasta, kara para aklamadan, İtalya’daki devlet-mafya savaşında köprü adamlığa kadar, her taşın altından Sarı Avni çıktı. Amerikan Uyuşturucu Birimi DEA’nın raporunda, dünyanın önde gelen eroin şebekelerine en fazla boz morfin sağlayan isim olarak yer aldı.