Başak KAYA/ANKARA

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma ve Ermenek'te yaşanan kazalar için "Bizim mahcubiyetimiz" diyen Enerji Bakanı Taner Yıldız'a, "Madem mahcupsun gereğini yapıp istifa et... Mahcup olmak yeterli değil hesap vermek zorundasın. Biz 8 Haziran'da gereğini yapıp seni Yüce Divan'a göndereceğiz" dedi.

Taner Yıldız’ın "Bakanlık olarak Soma ve Ermenek olayları açıkçası mahcubiyetimizdir. Zihnimden bakanlık sonrasında da çıkmaz’’ açıklamasına Özel’den tepki geldi. Özel bir grup gazeteciye şöyle konuştu:

"Mahcubiyet duyanın yüzü kızarır. Yüzü kızarmadığı gibi gereğini de yapmadı. Madem mahcup oldun istifa etseydin. Mahcup olmak yeterli değil hesap vermek zorundasın. Soma'da ve Ermenek'te insanların canına kastedildi. Soma'da maden devlet tarafından işletilirken 30 yılda bir kişi ölmüşken, 4-5 saat içinde 301 kişi öldü. Ermenek'te 18 kişi yaşamını yitirdi. Biraz duyarlı olsaydın istifa ederdin. Bakan, koltuğundan kalkacak cesareti bile gösteremedi. Biz 8 Haziran'da gereğini yapacağız ve seni Yüce Divan'a göndereceğiz’’

Kesici'den AKP'lilere sert yanıt

Kesici'den AKP'lilere sert yanıt