Habip ATAM (SÖZCÜ)
İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından, çocukların suça karışmasını engellemek ve suç mağduru çocukların korunması ve bilinçlenmesi için hazırlanan “Güvenlik İçin Eğitim Projesi” programlarına İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un eşi de katıldı.

Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından çocukların suçtan zarar görmelerini ve suça sürüklenmelerini önlemek ile suça sürüklenen, suç mağduru olan çocukların topluma kazandırılmasını sağlamak için yeni bir proje oluşturuldu. 2014 yılı Ekim ayında temelleri atılan “Güvenlik İçin Eğitim Projesi”nin hayata geçirilmesi için İstanbul Emniyet Müdürü Vali Selami Altınok’un eşi Gülhan Altınok’ta katıldı.



Projenin hayata geçirilmesiyle bir çok ilçede seminerler verildi. Bazı ilçelerde ise konserler düzenlendi. Esenler’de 17 Şubat’taki seminere 520 aile ve çocukları katıldı. “Genel Güvenlik Kuralları” ile “Madde Bağımlılığı İle Mücadele” konuları anlatıldı. Proje çerçevesinde, Beykoz Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan 13-18 yaş grubundaki kız çocukları 23 Şubat'ta ziyaret edildi. Ziyarette “Bireysel Güvenlik Kuralları” ve “Güvenli İnternet Kullanımı” konularında eğitim verildi.

Zeytinburnu Yetiştirme Yurdu Sevgi Evlerinde kalan 12-18 yaş grubundaki çocuklar 5 Mart'ta ziyaret edildi. Ziyarete sanatçı Ayşe Tunalı ve Bülent Serttaş da katıldı. Öte yandan Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'nde kalan anne ve çocuklar için 9 Mart'ta ünlü şarkıcı Demet Akalın ile Arel konser verdi. Katılımcılara “155 Polis İmdat Bilgisi” ve “Bireysel Güvenlik Kuralları” konularında eğitim de verildi.



Düzenlenen programların çoğuna katılan Gülhan Altınok, hediye dağıtmayı ve  katılan çocuklarla birlikte pasta kesmeyi de ihmal etmedi.