Ameliyatla 7 yıl önce kadavradan nakledilen böbreği vücudu kabul etmeyen Kılıçlar, kız kardeşinden nakledilen organla hayata tutundu.

2007 yılında kadavradan alınan böbrekle nakli gerçekleşen hastanın sevinci 4 yıl sürmüştü. Nakil sonrası gözetim altında tutulan Kılıçlar, vücudu böbreği kabul etmeyince diyalize girmeye başladı. 8 yıl uygun böbrek nakli için çalmadık kapı bırakmayan Kılıçlar'a doktorlar tarafından PRA değerlerinin pozitif olması nedeniyle vücudunun başka bir organı kabul edemeyeceği söylendi. Umutların tükenmeye başladığı anda, Çanakkale'de eczacılık yapan kız kardeşi Nilay Gökhan'ın böbreğini vermek istemesiyle genç kadın yeniden yaşama tutundu. İstanbul'daki özel hastanede yapılan tetkiklerde, böbreğin Kılıçlar'a nakledilebileceğinin belirlenmesi üzerine, 1 Temmuz'da 5 saatlik operasyonla nakil işlemi gerçekleştirildi.

"Bana yaşama şansı verdi"

8 yıl boyunca diyalize bağlı yaşamanın ardından sağlığına kavuşan Kılıçlar, "Ablam, ablacığım böbreğimi vermek istiyorum' dedi. PRA değerlerim pozitif olduğu için son ana kadar bu kararı düşündük. 8 yıl sonunda nakil bize son çözüm gibi geldi. Canım, bir tanem, kız kardeşim bana ikinci kez yaşama şansını verdi. Önce Allah nasip etti. Rabbimin nasibi kadar her şey bu dünyada geçerlidir. Ardından kız kardeşim bu büyüklüğü gösterdi. "Su içmek inanılmaz güzel bir duyguymuş. 8 yıl sonra zorunlu olarak 2,5 litre su içiyorum. İnanılmaz duygular içindeyim. Meyveyi çok severdim. Şimdi bile 'korkudan bir şey olacak' diye yiyemiyorum. Hücrelerin öğrendiği şekilde beyinde bir şeyler öylece kalıyor. İnşallah ben de herkes gibi beslenmeye alışacağım" diye konuştu.

"Onur duyuyorum"

Kardeşine böbreğini bağışlayan Nilay Gökhan ise, "Eski günlerimiz gibi olmasını çok istiyordum, çok şükür, artık eskiye döndük. Tek böbreğimle hiçbir sıkıntı olmadan eskisi gibi yaşayabiliyorum. Hiçbir sorunum yok. Çok büyük mutluluk, büyük bir onur duyuyorum. Hele bir de böbreğimizin uyuşmuş olması, hastanede yaşadığım bütün acıların üstünü örttü" dedi.