Acı ders: En dehşetli silah, ne tabanca, ne tüfek, ne atom, ne kimyasal bombadır. En dehşetli silah, ölmeyi göze alan insandır. Ölmeyi göze alıp, vücuduna bomba saran ve kendi vücudunu patlatarak katliam yapanlara “intihar bombacısı” diyorlar. Irak’ta, Libya’da, Lübnan’da, Suriye’de, Mısır’da, Afganistan’da; tüm Ortadoğu’da “intihar bombacılarına” her yıl artan sayıda rastlanıyordu.
Türkiye’ye de geldiler.
Yerleştiler.
Çoğaldılar.
Türkiye’de de şimdi yüzlerce “uyuyan hücre” var. Ankara’da gar önünde dehşet yaşattılar. Bugüne kadar “intihar bombacısı” Avrupa’da görülememişti, işte Paris’te 7 ayrı noktada; lokantada, konser salonunda, futbol stadında eş zamanlı olarak ölüm kustular. İlk kez Avrupa kalbinden intihar bombacısı ile vuruldu.
Katliam!
Dehşet!
Savaş!
En çok bu 3 kelime ile 3 anlatım öne çıkıyor. Bu 3 anlatım da durumu açıklamakta yetersiz kaldığı için liderler; “sözün bittiği yere geldik” dediler. Söz bittiğine göre arkasından ne gelecek? Hava bombardımanı mı gelecek? Yoksa söz bitti, bir iki hafta geçecek arkasından yine yeniden söz mü gelecek?
Söz bitti demek
Kuru edebiyat.
Çıkan ders ne?

* * *

“Sözün bittiği yerdeyiz“ cümlesini bizim Cumhurbaşkanı söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı Holland ise “Bu savaş nedeni, acımasız olacağız, en şiddetli şekilde cevap vereceğiz...” dedi.
Ne demek istiyor?
Acımasız olacağız, savaş ilan edeceğiz demekle; Suriye’ye, Libya’ya, Irak’a, Afganistan’a daha çok bomba yağdıracağız işareti veriyor.
Gücü var.
Bombası çok.
Yağdırabilir.
Bomba yağdır; karadan ordularını sok, Suriye’yi yeniden yerle bir et sonuç ne olacak? Adam senin bombalarından mağdur olmuş çocukları toplamış, beyinlerini yıkamış “uyuyan hücre” kurmuş, ölmeyi göze almış hepsi genç, vücuduna bomba sarıyor ve kendini patlatarak ayrım gözetmeden masum insanların da canına kıyan terörist olmayı seçiyor.
Acımasız olacağız.
Bu da kuru laf.
Çıkan ders ne?

* * *

Acı ders: Irak’ı, Libya’yı, Suriye’yi, Afganistan’ı bombalayarak insan hakkı ve demokrasi getireceğim dediğiniz ve dediğinizi yaptığınız için “vücuduna bomba sararak ölümü göze alan gençler” çıktı. Siz Fransızlar, İngilizler, Amerikalılar, “demokrasi açığı var” gerekçesiyle bu ülkeleri bombalayarak IŞİD’i yarattınız. Irak’ta, Suriye’de, Libya’daki kurulu düzenleri “başında zalimler var” diye bombalayarak yıkmaya kalktınız. Paris’te dehşet yaratan intihar bombacıları; sizin yağdırdığınız bombaların geride bıraktığı yıkık-perişan ülkelerden çıktı.
Bombalaya, bombalaya!
Taliban yok olmadı.
IŞİD olup çıktı.
Çok acı ders:
Dünyayı yönetmeye kalkma!
Ortadoğu’nun iç işine karışma!

* * *

Çok acı ders:
Fransa’da kalmayacak, bütün Avrupa ülkelerinde; “Müslümandan korkma, İslam’dan nefret etme, Müslüman’ı Avrupa’ya hiç sokmama ve önceden gelmiş olanları da çıkartıp atma” şiddetli rüzgarı esmeye başlayacak. “Avrupa’nın 11 Eylül’ü...” dediler. İslam ve Müslüman karşıtlığı Avrupa’da zirve yapacak ve Türkiye’de Müslüman bir ülke olduğu için bu dışlamadan payını fazlasıyla alacak.
Çok acı ders:
Laikliği terk ettin.
Siyasi İslam’ı seçtin.
Türkiye ile Avrupa’yı birbirine bağlayan laiklik aksını kırıp attın. Avrupalının gözünde Türkiye’yi Paris’teki intihar bombacısıyla aynı yolun yolcusu yaptın.
Şimdi Paris’ten çok acı ders!