Bu bir Zaytung haberi değildir. İnternette var. Cumhurbaşkanı damadının ailecek yönettiği, başyazarının her gün iktidar partisini yağladığı Sabah Gazetesi’nde yayınlandı.
Temel fıkrası gibi!
Haber şöyle başlıyor:
Karadeniz üzerine kurulacak Ordu-Giresun Havalimanı pistine martıların zarar vermesini önlemek için pist üzerine “10 ayısavar mekanizması” yerleştirildi. Yapımı tamamlanan piste bir süre sonra martıların konduğu ve tüy ve dışkılarıyla piste zarar verdikleri görüldü. Bu durum piste inecek uçaklar için hayati tehlikeydi. Yetkililer çözüm düşündüler. Çareyi “Mutfak tüpü destekli ayısavar“da buldular.

* * *

Haber devam ediyor:
Yetkililerinden Hüseyin Boztepe, Ordu-Giresun havalimanı inşaatında “Asfalt Üstyapı Koordinatörü” olarak görev aldığını söyledi.
Şöyle devam etti:
“Bu dışkıların asitli olması nedeniyle piste zarar verebileceklerini öğrendik. Aynı zamanda tüylerini döküp pisti dışkı-tüy bulamacı bir örtüye dönüştürüyorlardı. Martıları kendi imkanlarımızla kovmaya çalıştık. Başarılı olamadık. 10 adet ayısavar sipariş ettik. Ayısavarları tüpgaz ile güçlendirdik. Mutfak tüpünden çıkan gaz bir süre düzeneğin haznesinde toplanıyor. Toplanan bu gaz 30 saniye aralıklarla patlayıp ses çıkarıyor.
Tüp destekli ayısavar işimize yaradı.
Martılar sesten kaçıştılar.

* * *

İşte büyük buluş.
Ayı görünümlü martı!
Paralel görünümlü Fethullah!
Ankara Belediye Başkanı görünümlü Parselci! Legal görümlü muhalefet! Gazeteci görünümlü terörist!
Hepsi bertaraf edildi.
Ordu-Giresun Havaalanı Cumhurbaşkanı ve Başbakanın katılımı, 10 TV kanalının canlı yayını ile “seçim öncesi” tantanalı propaganda gösterisi ile açıldı.
İlk gün sis bastı.
Piste uçaklar inemedi.
Martılar seyrettiler.
Gül, gül gülüştüler!

* * *

Karadeniz hırçındır.
Yazı kışı belli değildir.
Sisi çok, fırtınası boldur.
Dev dalgaları ünlüdür.
Giresun- Ordu Havaalanı’nın pistine konacak martı görünümlü ayılar, tüp destekli ayısavar ile kaçırıldı fakat sahile paralel yapılan pistin dev dalgaların yıkıcı etkisinde Karadeniz Otoyolu’nda her yıl yaşandığı gibi tahrip olacağı ihtimali düşünüldü mü?
Belki düşünülmüştür.
Belki de unutulmuştur.

* * *

Dün gazetede fotoğrafı vardı: Yapımı 10 yılda tamamlanan Ordu- Giresun Havalimanı’nın tuvaletlerinin kabinleri unutulmuştu. Büyük aptes yapmak için klozete oturanlar, hem yan yana ıkınıp hem yan yana birbirini seyredebiliyordu.
Martılar gülüşüyorlardı!
Yerli uçak yapıyoruz dediler.
Yerli uçak da Alman malı çıktı.

Halk muktediri indiriyor!

Seçmen eğilimlerini ölçen SONAR araştırma şirketinin Başkanı Hakan Bayrakçı, aradı. Perşembe günü bu köşede kıyaslamalı olarak yayınladığım 10 araştırma şirketinin seçim anketi sonuçları içinde yer alan SONAR araştırmasının 9 ay önce yapılmış olduğunu söyledi. Gerçeği daha iyi yansıtması açısından en son yaptıkları araştırmanın sonuçlarını verdi. SONAR’ın son araştırmasına göre: AKP 41.0, CHP 26.0 MHP 18.1 ve HDP 10.4 oranında oy alacak görünüyorlar. Hakan Bayrakçı’nın verdiği ilave bilgiye göre seçmen, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın muktedir tavırlı çabasına rağmen AKP oyları hızla eriyor ve 400 milletvekili hedeflerinin çok çok altına düşüyor. Halk, muktediri indiriyor.