Wall Street Journal gazetesine verdiği özel mülakatta Trump, "Suriye'yle ilgili birçok insandan farklı düşünüyorum. Benim tutumum şu: 'Suriye ile savaşıyorsunuz. Suriye IŞİD'le savaşıyor. Siz de IŞİD'den kurtulmak zorundasınız" dedi.

İLGİLİ HABERSon dakika... Bu ihtimal gerçekleşirse, Trump Başkan olamayacak!Bu ihtimal gerçekleşirse, Trump Başkan olamayacak!

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'dan hiç haz etmediğini belirten Trump, "iç savaşın kaos ortamında yeşeren ve ABD'yi tehdit eden aşırıcılığı durdurmanın en iyi yolunun Esad rejimini desteklemek olduğunu" vurguladı.

Suriye rejiminin ezeli müttefiki ve destekçisi Rusya ile ilişkileri düzeltme vurgusu yapan Trump, şöyle devam etti:

İLGİLİ HABERDonald Trump, felaket dediği 'Obamacare'in temel direklerini çok seviyormuş!Donald Trump'tan şoke eden açıklama


"Rusya tamamen Suriye ile aynı eksende ve sizin de sizin sayenizde güçlenmekte olan bir İran'ınız var. O da Suriye ile aynı eksende... Biz Suriye'ye karşı muhalifleri destekliyoruz ve bu insanların kim olduklarına dair fikrimiz yok."

Trump, ABD'nin Esad'la savaşa devam etmesi halinde, kendini bir anda Rusya ile savaşta bulabileceğini söyledi.

İLGİLİ HABERAmerikan Seçimleri 2016: İşte Cumhuriyetçi Donald Trump'ın maceralarıİşte Cumhuriyetçi Donald Trump'ın maceraları