ADANA'da alkol alırken tartıştığı arkadaşı 50 yaşındaki İrfan Salkım'ı bıçaklayarak öldürmekten tutuklu yargılanan 38 yaşındaki Eşref Zevker, savunmasında, "Küfür ederek masada bulunan bıçakla bana saldırdığı için öldürdüm" dedi.
Katil zanlısı Eşref Zevker, 2001 yılında kendine sarkıntılık ettiği iddiasıyla 70 yaşındaki Turgut Pek'i öldürdüğü için 6 yıl cezaevinde kaldıktan sonra Köprülü Mahallesi'ndeki evinde yalnız yaşamaya başladı. Eşref Zevker, 8 Mart'ta kendisini daha önce 2 kez bıçaklayan ancak araya büyüklerin girmesiyle barıştığı arkadaşı İrfan Salkım'ı arayarak beraber alkol almayı teklif etti. Salkım da Zevker'i evine çağırdı. Akşam saatlerinde ikili alkol almaya başladı. Bir süre sonra iki arkadaş arasında eski bıçaklama olayları nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma sırasında Zevker, Salkım'ı göğsünden bıçaklayarak öldürdü.
'ESKİ KONULARI AÇTI'
Tutuklanan Eşref Zevker, kasten öldürme suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Yaklaşık 2 yıl önce İrfan Salkım'ın kendisini 2 kere bıçakla yaraladığını anlatan Zevker, savunmasında şunları söyledi:
"Biz bu olayları husumet haline getirmedik, arkadaşlığımız devam etti. Çalışmak için Karaman'a gidecektim. İrfan ile alkol almak için onun evinde buluştuk. Alkolün etkisiyle İrfan, eski bıçaklama konularını tekrar açtı. Ben de 'olan olmuş tekrar konuşmaya gerek yok' diyerek konuyu kapatmak istedim. Bu sırada İrfan, 'Daha önce seni öldürmedim. Şimdi seni öldüreceğim" diye küfür ederek masada bulunan bıçakla bana saldırdı. Fiziki olarak ondan daha iri olduğum için elindeki bıçağı aldım. Hatırladığım kadarıyla 2 kez sapladım."
Mahkeme heyeti, Eşref Zevker'in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

DHA