İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen ve 44 insanın yaşamını yitirdiği terör saldırısı, Türkiye'yi ve dünyayı yasa boğdu. Yaşanan bu saldırı sonrası, önceki gün '1' günlük yas ilan edilirken, birçok dünya lideri, Türk halkının yanında olduğunu ve acılarımızı paylaştığını dile getirdi. Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ise bugün, aylardır yapımı süren ve 'övünç kaynağı' haline getirilen Osmangazi Köprüsü'nün açılışını, Atatürk Havalimanı'nda hayatını kaybeden insanların acısı henüz tazeyken, 'görkemli bir kutlama' eşliğinde gerçekleştirdiler. Dünya Türkiye'ye ağlarken, ülkenin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı'nın köprü açılışı yapması, büyük tepki topladı.

Foto: REUTERS Polonya-Portekiz maçının başlama düdüğü öncesi, iki takım İstanbul'daki patlamada hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu Foto: REUTERS Polonya-Portekiz maçının başlama düdüğü öncesi, iki takım İstanbul'daki patlamada hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu


DÜNYA KIRMIZI BEYAZ OLDU

Dünyanın önde gelen ülkeleri Türkiye'ye karşı düzenlenen terör saldırısına karşı üzüntülerini bildirdiler. Paris'in Eyfel Kulesi, Berlin'deki Brandenburger Kapısı, Bosna Mostar Köprüsü, Avustralya'nın Melbourne Belediyesi, Amsterdam'daki bazı binalar, Kuveyt'teki kuleler ve Meksika Dışişleri Bakanlığı teröre karşı Türkiye'ye destek için kırmızı-beyaz renklere büründü.

Foto: DHA Osmangazi Köprüsü'nün açılışı görkemli bir şekilde gerçekleşti. Foto: DHA Osmangazi Köprüsü'nün açılışı görkemli bir şekilde gerçekleşti.


gobek2
Köprünün açılmasına sevinen vatandaşlar mutluluktan göbek attı.

İLGİLİ HABERTürkiye yasta, devlet 'bayram havası'ndaTürkiye yasta, devlet 'bayram havası'nda


İLGİLİ HABEROsmangazi Köprüsü'nün açılışı gerçekleştiOsmangazi Köprüsü'nün açılışı gerçekleşti