Karaman’daki cinsel istismar skandalında yeni bir detay daha ortaya çıktı. 10 çocuğa cinsel istismar yapma suçundan tutuklanan Muharrem B.'nin Karaman Valisi'ni vakıftaki çocuklarla birlikte ziyaret ettiği öğrenildi.

İşte Muhammer B.'nin ziyaretindeki o hatıra fotoğrafı.


Karaman Valisi Murat Koca, Karaman’a cinsel istismar skandalı için giden CHP heyetine "Evlerin varlığını soruşturmayla öğrendik. Evlerin hangi vakıf ya da derneklere ait olduğunu bilmiyorum.” demişti. Ancak Vali Koca'nın 3 Ocak 2013 tarihinde tecavüz zanlısı Muharrem B.'yi yanındaki Ensar Vakfı çocukları ile birlikte makamında kabul ettiği ortaya çıktı. Gazeteport'un ortaya çıkardığı fotoğralarda; ziyarette Ensar Vakfı Karaman Başkanı Ali Bağcı'nın da olduğu gözlendi.

VALİ NE DEMİŞTİ?


Vali Murat Koca Karaman rezaleti ortaya çıktıktan sonra 17.3.2016’da yaptığı açıklamada  “Kayıtların tetkikinde, olayın şüphelisi M.B.’nin Karaman İmam Hatip Okulu, İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (KAİMDER); yine Vakıflar Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre de Ensar Vakfı üyesi olmadığı anlaşılmıştır. Ayrıca, adı geçen dernek ve vakıf adına İlimizde açılmış bir yurt bulunmamaktadır.” demişti.