Trabzonlu bir öğrenci, EKG çektiren hastalar için özel önlük tasarladı. Sağlık görevlilerinin hastaya temasını önleyen bu önlük, TÜBİTAK’ın proje yarışmasında bölge birincisi seçildi...

Ali Ekber ERTÜRK

AKP iktidarı boyunca sık sık kadrolaşma haberleriyle gündeme gelen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK), yurt genelindeki okullar arasında proje yarışması düzenledi. Gönderilen yüzlerce proje arasından bölge birincileri belirlendi. Ankara’da bu ay yapılacak finalde ülke birincisi olan proje açıklanacak. 

Finale kaldığı açıklanan projeler arasından biri ise dikkat çekiyor. Trabzon Yılmaz Çebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan projenin adı “EKG (elektrokardiyografi) önlüğü ile mahremiyeti korumak...” Önlük, EKG çekimi yapan sağlık görevlilerinin hastaya temas etmesine engel oluyor.
 
 
Temsili fotoğraf Temsili fotoğraf
 
Projenin danışmanlığını yapan öğretmen Fadime Akkaya, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada “EKG çekilirken, özellikle karşı cinste olan sağlık çalışanı-hasta temasında rahatsızlık olabiliyor. Bunu engellemek amacıyla böyle bir önlük geliştirdik. Artık sağlık çalışanları, göğüs bölgesinde hastaya doğrudan temas etmeden EKG’yi çekebilecek” diye konuştu.