Hainler bu kez de Mardin'de saldırdı. Nusaydin'deki Bölge Trafik Şube Müdürlüğü bitişiğindeki lojmanlara bomba yüklü araçla ve roketatarlarla saldırı düzenlendi. Olayda 2 polis memuru şehit oldu. 35 kişi de yaralandı.

FOTO: DHA / Patlamanın etkisiyle lojmanların olduğu binalar neredeyse tamamen yıkıldı.

ÇATIŞMA ÇIKTI


Şiddetli patlamada emniyet binası ile lojmanda yangın çıktı ve büyük hasar oluşurken, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ndeki polislerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmanın sürdüğü bölgeye Nusaybin ve Mardin'den takviye güvenlik güçleri ile ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Bölgede güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasındaki çatışmalar bir süre devam etti.

FOTO: DHA / Şiddetli patlamada zırhlı araçlar bu hale geldi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA


Mardin Valiliği, bu sabah Nusaybin ilçesinde PKK’lı teröristlerin polis lojmanlarına yönelik düzenlediği bombalı saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadele yer verildi:

”İlimiz Nusaybin ilçesinde 04/03/2016 Cuma günü saat 05.45 civarlarında Nusaybin Bölge Trafik İstasyonu'na bölücü terör örgütü mensuplarınca bombalı araçla saldırıda bulunulmuştur. Saldırıda iki polisimiz şehit olmuştur. İkisi sivil olmak üzere polis ve polis ailelerinden 35 yaralı bulunmaktadır. Hayati tehlikesi olmamak kaydıyla yaralılardan ikisi Mardin Devlet Hastanesi'nde ikisi Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınmıştır. Daha hafif yaralı durumda bulunan vatandaşlarımızın tedavileri Nusaybin Devlet Hastanesi'nde devam etmektedir. Milletimizin huzurunu, ülkemizin güven ve istikrar ortamını bozmayı amaçlayan bu saldırıda hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize baş sağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.”