Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’dan aldığı emrin ardından gözünü kırpmadan darbeci general Semih Terzi’yi vuran ve 15 Temmuz gecesinin seyrini değiştiren şehit Piyade Astsubay Ömer Halisdemir’in adı, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen tarafından temeli atılan öğrenci yurdunda yaşayacak. Ankara’da Kazım Karabekir Caddesi üzerinde yapımına başlanan Ömer Halisdemir Öğrenci Yurdu’nun temeli, düzenlenen bir törenle atıldı. Törene Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sendika temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

TEMEL-2

İLGİLİ HABERAilesi de kahramanAilesi de kahraman

“ÖMER HALİSDEMİR BİRLİK VE BERABERLİĞİ TEMSİL EDİYOR”

Koncuk, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bu ülkenin evlatlarının yurt sıkıntısından dolayı yıllarca bir takım odakların insafına terk edildiğini ifade ederek, “Türk milletini geleceğe taşıyacak evlatlarımızı yetiştirmek mümkünken maalesef birileri tarafından kendi insanına silah sıkan, bomba atan bir nesil yetiştirildi. Böyle değerlendirdiğimizde gerçekten kahroluyoruz. Belki de bu ülkenin geleceğini omuzlayacak çok zeki evlatlarımız art niyetli insanların kucağına terk edildiği için, sahip çıkılmadığı için bugün kendi insanına silah sıkacak hatta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalayacak zihniyetteki insanlar haline dönüştü” dedi. Koncuk, “Ben yurdumuzun adının, günümüzün birlik ve beraberliğini temsil etmesinden dolayı tüm şehitlerimize temsil etmesi adına vakar ve cesaret örneği gösterdiğinden dolayı Ömer Halisdemir olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. Konuşmanın ardından okunan Kuran-ı Kerim ve Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için yapılan dua ile yurdun temeli atıldı.

TEMEL-1

16 KAT, 528 ÖĞRENCİ

Türkiye Kamu-Sen’den yapılan açıklamaya göre 16 katlı öğrenci yurdu, kız ve erkek olmak üzere iki ayrı bölümden oluşacak. 264 kız, 264 erkek olmak üzere toplam 528 öğrencinin her türlü barınma, toplantı, yemek, kafeterya, internet, kütüphane gibi ihtiyaçlarını karşılayacak donanıma sahip olacak Ömer Halisdemir Öğrenci Yurdu’nun 2017-2018 eğitim ve öğretim yılına yetiştirilerek faaliyete girmesi planlanıyor.