MODA danışmanı Zeynep Öber tarafından, İstanbul İngiliz Sarayı'nda, geliri şehit ve gazi ailelerine ulaştırılmak üzere modacı Zeynep Kartal'ın hazırladığı koleksiyonun defilesi yapıldı.

Dün akşam, İngiltere Başkonsolosluğu'nun ev sahipliğinde, İstanbul İngiliz Sarayı'nda düzenlenen etkinliğe, moda dünyasının tanınmış simaları katıldı. Yardım organizasyonunda, Özlem Kaymaz, Pervin Ersoy, Aslı Hüner, Banu Sağnak, Neslihan Kozanoğlu, Simha Levi (Alegra Levi), Işıl Reçber, Burcu Kıratlı, Gül Erçetingöz ve Ziynet Sali de konuk olarak yer aldı. Moda danışmanı Zeynep Öber tarafından düzenlenen yardım defilesinde, ünlü modacı Zeynep Kartal'ın tamamı siyah-beyaz renklerden oluşan 24 parçalık 'Esperance' isimli koleksiyonu 9 manken tarafından izleyicilere sunuldu. 

SİYAH BEYAZ

Gecede bir konuşma yapan ev sahibi İngiltere Başkonsolos Yardımcısı Rafe Courage, yardım etkinliğinin konsolosluk bünyesinde gerçekleşmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, İngiltere'de yaşayan modacı Zeynep Kartal'ın çok başarılı işlere imza attığını ve dünyaca tanındığını ifade etti.

Modacı Kartal da, daha önce Londra'da Suriyeli mülteciler için düzenledikleri defilenin büyük ilgi gördüğünü ve amacına ulaştığını belirterek, bugün yapılan defilenin ise şehit ve gazi ailelerine yardım amacını taşıdığını ve herkes gibi kendisi için büyük bir anlam taşıdığını söyledi. Defile hakkında bilgi veren Kartal, koleksiyonunun sadece siyah ve beyaz renklerden oluştuğuna dikkati çekerek, siyah rengin karanlık ve acı günleri, beyaz rengin ise aydınlık günleri temsil ettiğini dile getirdi. 

10 BİN LİRA GELİR ELDE EDİLDİ

 Davetlilere piyango bileti satıldı ve bilet satışından, tamamı terör mağduru ailelere ulaştırılmak üzere yaklaşık 10 bin lira gelir elde edildi. Kurada ismi çıkanlara, Kartal'ın koleksiyonundan siyah-beyaz elbiseler ile ressamlar Gülten İmamoğlu ve Ertuğrul Ateş'e ait birer yağlı boya eser hediye edildi.

 

 

 

 

 

  

 

DHA