Son yıllarda vatandaşların korkulu rüyası haline gelen telefon dolandırıcılarının son kurbanı Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi'nin eski Dekanı 77 yaşındaki Profesör Yüksel Tomurcuk Atagök oldu.

Polis, son olayla ilgili de soruşturma başlatttı.


Sarıyer’de ikamet eden akademisyeni telefonla arayan bir sahtekar, buyurgan bir ses tonuyla "polis olduğunu, hesaplarının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini, hemen parayı çekmesini ve kendilerine teslim etmesini" istedi.

İKİ SEFERDE 245 BİN LİRA VERDİ!


Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre; paniğe kapılan Profesör Atagök hemen bankadan parasını çekti telefondaki sesin yönlendirdiği kuryeye teslim etti. Bununla yetinmeyen dolandırıcılar, Atagök’ü tekrar arayıp evdeki parasını da söyledikleri yere getirmesini istedi. Atagök, evdeki parayı da Sarıyer’de buluştuğu kuryeye verdi. Atagök’ten toplam 245 bin lira alan dolandırıcılar ortadan kayboldu. Atagök yakın çevresine olanları anlatınca dolandırıldığını anladı. Yakınlarının girişimiyle olay polise intikal etti. Soruşturma başlatan emniyet güçleri şimdi profesörü dolandıranları arıyor.

CANAN KARATAY VE HUKUK PROFESÖRÜ DE DOLANDIRILMIŞTI


Prof. Dr. Canan Karatay ile ceza hukukçusu Prof. Dr. Erdener Yurtcan da telefon dolandırıcıların kurbanları arasında bulunuyor. Canan Karatay, kaptırdığı 50 bin dolar ile 10 bin lirayı polisin operasyonu sonucu kurtarmıştı. Cezaz hukukçusu Yurtcan ise 600 bin doları, sonra da 2 milyon 900 bin TL’yi dolandırıcılara teslim etmiş, 400 bin lirayı da internet yoluyla dolandırıcılara kaptırmıştı.