MEBBİS eğitim alanında kullanılan pek çok uygulamanın geliştirilmesine imkan sağlamaktadır. Bu bakımdan kişiler MEBBİS sisteminden yararlanarak pek çok konuda internet üzerinden bilgi alabilmektedir. MEBBİS ayrıcalığından yararlanmak isteyen kişilerin resmi internet sitesine giriş yapması yeterlidir. Resmi internet sitesine giriş yapıldığında kişilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği pek çok farklı uygulama ekranı görülecektir. Mebbis.org sitesinde yer alan MEBBİS giriş yazısında belirtildiği gibi hizmet ekranı şöyledir;

Resmi MEBBİS Personel İşlem Sayfasına Girmek İçin Tıklayınız


MEBBİS Personel İşlem

Yapılacak işlemlerin durumuna göre hizmetler üzerinden seçimlerin yapılması yeterlidir. MEBBİS uygulamalarında en çok ilgi gören hizmetlerden bir tanesi MEBBİS personel işlem modülleridir. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan tüm personellerin işlemleri direkt ilgili uygulama üzerinden yapılmaktadır. Mebbis blog sitesinde yer alan e okul giriş yazısında da belirtildiği gibi b kişiler ve yöneticiler yetkili bir üyeliğe sahip olması halinde kolay bir şekilde uygulama üzerinden bilgi alabilirler. Bu bakımdan sizlerde ilgili hizmet ekranından yararlanarak gerekli işlemlerinizi yapabilirsiniz.

MEBBİS personel işlemleri dışında internet üzerinden sorulan pek çok farklı hizmet uygulaması bulunmaktadır. Böylece kişiler için oldukça önemli bir seçenek yaratılmıştır. Kişilere internet üzerinden yapacakları sorgulamalar sayesinde pek çok konuda bilgi alabilecek ve eğitim dünyası ile ilgili birçok konuda ihtiyacını karşılayabilecektir. Hizmetlerin ücretsiz olması bu konuda avantaj sağlayan diğer bir durumdur ve bu bakımdan sizlerde direkt internet üzerinden yapacağınız işlemler sayesinde bu konuda ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.