Kimlik bilgileri çalınan Erzurumlu çiftçi Köksal Hançer’e İstanbul’da kendi adına kurulan üç naylon şirket nedeniyle haciz üstüne haciz geldi. Hayatı altüst olan, sağlığı bozulan ve hastaneye giden çiftçi Köksal Hançer, tedavi edilmedi. Çünkü, sahte şirketler nedeniyle Bağkur sistemine kaydedilmişti, SGK’dan yararlanamıyordu.

*

Kimlik bilgileri çalınan Çorumlu Ünal Özügüzel, sosyal yardım almak için kaymakamlığa gitti, yabancı uyruklu bir kadınla evli olduğunu ve bir de çocuğu olduğunu öğrendi. Yabancı uyruklu kadından boşanmak için dava açan Ünal Özügüzel, İstanbul ve Antalya mahkemelerinde 70 ayrı dolandırıcılıktan yargılandığını öğrendi.

*

Kimlik bilgileri çalınan İstanbullu Ferruh Memiş, kendi adına 93 adet cep telefonu hattı çıkarıldığını öğrendi. Mahkemeye koşturan Ferruh Memiş, kendi adına telefon hattı çıkaranların, kendilerini polis olarak tanıtıp vatandaşları dolandırdığını, dolandırılan vatandaşların da hattın sahibi olarak görülen Ferruh Memiş’e davalar açtığını öğrendi.

*

Kimlik bilgileri çalınan Manisalı Nuri Noyan, işe girmek için sabıka kaydı almaya gitti, Denizli’de hırsızlık suçundan üç ay hapis cezası aldığını öğrendi.

*

Kimlik bilgileri çalınan Diyarbakırlı Hüseyin Kaya, yedi sene içinde 162 defa yargılandı, 600’den fazla savcılık soruşturması geçirdi, 15 ayrı dosyadan suçsuz yere hapis yattı. İstanbul, Ankara, İzmir, Uşak, Konya ve Gaziantep’teki davalara gidip gelmekten işsiz kaldı.

*

Kimlik bilgileri çalınan Hataylı Ahmet Döner, hırsızlık, kaçakçılık ve sahte araç kiralamaktan sekiz defa ifadeye çağrıldı.

*

Kimlik bilgileri çalınan Kayserili Mustafa Yolcukaya’nın maaşına, kendi adına İzmir’de kurulan şirket nedeniyle haciz geldi.

*

Kimlik bilgileri çalınan Malatyalı zihinsel engelli Turabi Güzel’e, kendi adına açılan telefon hatları nedeniyle 30 bin liralık icra geldi. Turabi’ye ödenen engelli maaşı bloke edildi.

*

Kimlik bilgileri çalınan Konyalı Hüseyin Ceranoğlu, kendi adına kurulan üç hayali şirketten 51 milyon lira vergi borcu olduğunu öğrendi. Altı senedir mahkemede derdini anlatmaya çalışıyor.

*

Kimlik bilgileri çalınan Samsunlu Yusuf Kırman, muayene için hastaneye gidip nüfus cüzdanını verdiğinde, kendisinin Edirne Cezaevi’nde yatıyor olduğunu öğrendi! Derhal suç duyurusunda bulunan Yusuf Kırman, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Edirne’de insan ticareti yapmaktan yargılandığını öğrendi.

*

Kimlik bilgileri çalınan Ispartalı Mehmet Yüceer’e 40 bin liralık haciz geldi. Nedir bu diye kontrol ettirdi, kendisinin Antalya’da ikamet ediyor göründüğünü, bir bankadan kredi çektiğini öğrendi.

*

Uzatmayayım.
Binlerce var.

*

Hani 50 milyon vatandaşın tüm kimlik bilgilerinin çalındığı ve internetten kabak gibi servis edildiği ortaya çıkınca, acaba bi sıkıntı olabilir mi diye merak ediyorsunuz ya... Endişe etmenize gerek yok!