Oxford Üniversitesi'nin 'Dünya departmanı'nda görevli bilim insanları "Mars'ta yaşam var mı?" konulu araştırmalarında sona geldi.

[old_news_related_template title="Donald Trump gözünü Mars'a dikti" desc="ABD Başkanı Trump, Ay'a yeniden astronot göndermesi için NASA'ya talimat verdi. Trump uzun vadeli hedeflerinin Mars'a astronot indirmek olduğunu söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/trumpti.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/donald-trump-gozunu-marsa-dikti-2128334/"]

Kızıl Gezegen'in 3 milyar yıl önce sularla kaplı olduğunu ifade eden araştırmanın başındaki isim Doktor Jon Wade, "Mars'taki su kaynakları kaybolmadı ancak yüzeydeki kaya formasyonlarıyla kimyasal etkileşime girdi. Bu reaksyon sonucunda Mars'ın kabuğunu oluşturan volkanik kayaların yapısı değişti ve su kaynakları da kaybolarak gezegende yaşamı imkansız bir hale getirdi." ifadelerini kullanıyor.

Dünya ile Mars arasında en büyük farklardan birinin, Mars'taki kaya oluşumlarının Dünya'daki kayalara oranla yüzde 25 daha fazla su tutabildiğini ifade eden bilim insanları, bu bulgu üzerinden Kızıl Gezegen'de yaşam olabileceği teorilerini on yıllardır tartışıyorlardı.