Obama hakkında, "ABD sınırları dışında doğduğu ve bu nedenle başkan olamayacağına" dair komplo teorisi tüm başkanlık dönemi boyunca Cumhuriyetçiler tarafından dönem dönem gündeme getirilmişti.

Başkan Donald Trump da kampanya döneminde aynı iddiayı kullanarak oy toplamaya çalışmıştı.

Obama'nın üvey abisi Malik Obama dün attığı bir tweet'le Barack Obama'nın Kenya'da doğduğunu gösteren bir doğum belgesi paylaştı.

[embed>https://twitter.com/ObamaMalik/status/839917082959613952[/embed>

Belgede Barack Obama'nın Kenya'nın Mombasa kentindeki Coast Province General Hastanesi'nde doğduğu yazıyor.

1 MİLYON DOLARA SATIŞA ÇIKMIŞTI


Aynı belge yıllar önce de gündeme gelmişti... Belge 2009 yılında eBay sitesinde Lucas Smith isimli bir kişi tarafından bir milyon dolara satışa çıkarılmıştı. Ancak eBay'in, kullanıcıların devlete ait olduğu iddia edilen belgeleri satamayacağı gerekçesiyle sayfadan kaldırmasıyla belge ortadan kaybolmuştu.

3e204c6000000578-4299872-image-a-131_1489127057041

12 TANE EŞİ VAR, TRUMP'I DESTEKLİYOR


Obama'nın üvey abisiyle uzun yıllardır görüşmediği biliniyor. Washington Post ve CNN'in haberlerine göre çok eşliliğin yasal olduğu Kenya'da doğan Malik Obama'nın 12 tane eşi olduğu iddia ediliyor.

Sonradan ABD vatandaşlığı edinen Malik Obama geçen sene verdiği bir röportajda, başkanlık yarışında "gönülden konuşuyor" dediği Donald Trump'ı desteklediğini belirtmişti.

Malik Obama, Turmp'ın kampanya sloganını taşıyan meşhur kırmızı şapkayla çekilen fotoğrafını paylaşmıştı. Malik Obama, Turmp'ın kampanya sloganını taşıyan meşhur kırmızı şapkayla çekilen fotoğrafını paylaşmıştı.


Yıllardır sıklıkla dile getirilmesine rağmen bugüne kadar Obama'nın Kenya'da doğduğu iddiasını kanıtlayabilen olmadı. Benzer şekilde Obama'nın esasen Müslüman olduğu da sürekli ortaya atılmıştı.

Tüm bu iddialara cevaben Beyaz Saray tarafından 2011 yılında Obama'nın doğum sertifikasının bir kopyası basına dağıtılmıştı.

sertificate928394ea