BAYRAM KREDİSİ FAİZ ORANLARI DAHA UYGUN MU?


Bayram dönemlerinde artan kredi taleplerinden daha fazla pay almak isteyen bazı bankalar, rekabetçi kampanyalar düzenleyebiliyor. Elbette bu kampanyaların sunduğu avantajlar genel olarak belirli tutar ve vadeyle sınırlandırılıyor. Yine de bu rekabet sayesinde tüm bankalar olmasa da bazı bankalar bayram dönemlerinde daha uygun kredi kampanyaları düzenleyebiliyor.


EN UYGUN BAYRAM KREDİSİNİ NASIL BULURUM?


En uygun bayram kredisi ancak tüm bankaların kredi teklifleri karşılaştırılarak bulunabilir. Banka ve kampanya sayısı düşünüldüğünde ise kullanıcının kendisinin bu karşılaştırmayı yapması çok uzun zaman alabileceği gibi tüm banka kampanyalarını bulması da çok mümkün olmayacaktır. Bunun için bu işlemin birkaç dakikada yapılabileceği kredi karşılaştırma sitelerini kullanmak daha doğru bir yol olacaktır.

[old_news_related_template title="Bankalardan Kurban Bayramı kampanyaları" desc="Kurban Bayramı yaklaşırken bankalar da kredi seçeneklerini açıklamaya başladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/12p12hp21ph12ph21h.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/bankalardan-kurban-bayrami-kampanyalari-1972351/"]


BAYRAM KREDİSİ ŞARTLARI NELERDİR?


18 yaşının doldurulmuş olunması,
Kredi notunun riskli seviyede yer almaması,
Gelirin resmi geçerliliği bulunan evrak ile beyan edilebilmesi,
Konut kredisi hariç, kredi talebinin 48 ayı geçmemesi,
Kredi aylık taksitlerinin aylık gelirin yarısını geçmemesi,
İpotek verilecek eş rızanızın yazılı olarak bankaya verilebilmesi.


BAYRAM KREDİLERİNDE EN YÜKSEK VADE NEDİR?


Bayram kredileri ihtiyaç kredisi kapsamında düzenlenen kredi kampanyaları olmasından dolayı, en fazla 48 ay vadeli olarak kullanılabiliyor. Vade sınırı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından belirlendiği için de bankalar bu sınırı aşamıyor.


BAYRAM KREDİLERİNDE KREDİ NOTU ÖNEMLİ Mİ?


Bankaların kredi değerlendirmelerinde en önemli ölçüt kredi notudur. Bu tarz özel olarak oluşturulan kurban bayramı veya ramazan bayramı kredilerinde ise kredi notu yine en önemli ölçüt olmakla birlikte, bazı bankalar rekabet içerisinde daha aktif yer almak için ufak dahi olsa kredi notu değerlendirmelerinde esneklik gösterebiliyor.


BAYRAM KREDİSİ KAMPANYALARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?


Bayram kredisi kampanyaları ramazan bayramında ortalama bir ay öncesinden başlayarak kurban bayramına kadar olan ortalama 3 aylık bir süreç içerisinden devam ediyor. Öte yandan bazı bankalar sadece bayram öncesi bir veya iki hafta olarak da bu kampanyaları sunabiliyor.


BAYRAM TATİLİNDE KREDİ KULLANILABİLİR Mİ?


Eğer bayram kredisi kullanılmak istenen banka ile aktif olarak bir çalışma mevcut ise online kredi işlemleri üzerinden resmi tatil olan günlerde kredi kullanılabiliyor. Ancak banka ile aktif çalışma yoksa resmi tatilin bitmesini beklemek gerekiyor.


MASRAFSIZ BAYRAM KREDİSİ VERİLİYOR MU?


Bankaların masraflı kredi ürünlerinin yanında masrafsız kredi ürünleri de yer alıyor. Aynı durum bayram kredileri için de geçerli. Ayrıca alınabilecek dosya masrafı tutarı çekilen kredi tutarının binde % 5’i ile sınırlandırıldığı için de kredi işlemlerinde asıl dikkat edilmesi gereken sigorta masrafları oluyor.


ERTELEMELİ BAYRAM KREDİLERİ NASIL OLUYOR?


Ertelemeli kredi çeşitleri çoğu bankada mevcut. Bu krediler bayram kredisi kapsımda kullanılabileceği gibi ayrı olarak da değerlendirilebilir. Ayrıca ertelemeli krediler genel olarak 3 ay ertelemeli şekilde kullanılsa da bir yıla varan süreler ile erteleme imkânları da çeşitli bankalarda mevcut.


BAYRAM DÖNEMLERİNDE KONUT VEYA TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANLARINDA İNDİRİM OLUYOR MU?


Bayram kredisi kapsamından düzenlenen kampanyalar ihtiyaç kredisine yönelik oluyor. Yani ramazan veya kurban bayramı özelinde taşıt kredisi veya konut kredisine özel olarak bir bayram kredisi kampanyası düzenlenmiyor. Ancak bu kredi türleri için bankaların dönemsel olarak birçok kampanyası da bulunuyor.
( Kaynak: Hesapkurdu )