
Taraftar grupları 1 Mayıs kutlamalarına katıldı
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları nedeniyle Bakırköy´e gelenler arasında Beşiktaş Çarşı grubu ve Fenerbahçeli gruplar da katıldı. Fenerbahçeli grup, Gezi olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan ve Ali İsmail Korkmaz´ın fotoğraflarını taşıdı. `Ali İsmail Korkmaz Fenerbahçe Yıkılmaz´ marşını söyledi. Beşiktaş Çarşı grubu ise 1 Mayıs marşını söyleyip kartal işaretleri yaptı.
Bakırköy Halk Pazarı'na İncirli Caddesi üzerinden yürüyecek grupların toplanmaları artarak devam ediyor. Kutlamalara katılan çeşitli siyasi partiler, emek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve sendikaların temsilcileri '1 Mayıs' mesajlarını attıkları sloganlar ve açtıkları pankartlarla veriyor. Mesajlar, başta çalışma hayatı olmak üzere emek, kadın cinayetleri, taşeronlaşma, sınıf bilinci, referandum sonuçları, emek ve iş cinayetleri gibi konular oldu. Açılan pankartlardan bazıları, "Yaşasın 1 Mayıs", "Dünyayı Değiştirecek Güç İşçi Sınıfıdır", "Sınıf Tavrı", "Kıdem Tazminatına ve 657'ye Dokunma", "Gençlik Hiç Aldanmadı", "İnsanca Bir Yaşam Eşitlikçi Bir Düzen İçin", "Ekmek, Gül ve Hürriyet Günleri İçin", "Görünmeyen Emeğimiz İçin Hayır, "Demokratik Laik Bir Ülke Kuracağız" oldu.
1 Mayıs’ta kutlamaların merkezi olan Bakırköy’e gelen vatandaşlar Emek ve Dayanışma Günü’nü davul ve zurnalar eşliğinde halay çekere kutladı. Kutlamalara katılan birçok engelli vatandaş ise 1 Mayıs’ın engel tanımadığını gösterdi. Kutlamalara tekerlekli sandalyesiyle gelen ve Bakırköy’de olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Yunus Paçin, “Bu bizim bayramımız zaten bende işçi sayılırım ne kadar engelli olsam da işçiyim sonuçta geçimimizi böyle sağlıyoruz. Bu bizim bayramımız bizim hakkımız. Şu anda kansere dönüşür gibi hastalığım var, ciğerlerle ilgili bunlara rağmen buraya geldim. Bu engel değil, yeter ki kalpten olsun buna herkes inansın yeterli yani” dedi.
Kutlamaların yapılacağı alana yapılacak yürüyüş güzergahlarından biri İncirli Caddesi. Bazı siyasi partiler ile emek örgütleri üyeleri trafiğe de kapatılan İncirli Caddesi'nde belirlenen noktalarda erken saatlerden itibaren toplanmaya başladı. Bayrak ve flamalarını hazırlayan gruplar zaman zaman çalınan müzikler eşliğinde horon teperek eğlendi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı İncirli Caddesi üzerinde arama kontrol noktaları oluşturuldu.
Bakırköy Dikilitaş´ta toplanan gruplar meydana doğru yürüyüşe geçti. Bir çok sivil topum örgütlerinin katıldığı yürüyüş sırasında sık sık slogan atıldı. Kutlamalara katılmak için metrobüsleri kullanan gruplar İncirli üst geçidinden yoğunluk oluşturdu.
Foto: DHA - Bayrak ve flamalarını hazırlayan gruplar zaman zaman çalınan müzikler eşliğinde horon teperek eğlendi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı İncirli Caddesi üzerinde arama kontrol noktaları oluşturuldu










