Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta Ak Saray'daki 35. Muhtarlar toplantısında '15 Temmuz gazisinin evraklarıyla ilgilenmediği' iddia edilen İstanbul Bahçelievler kaymakamına sert sözlerle yüklenmiş, 'sen kendini ne sanıyorsun, haddini bil' diye azarlamıştı.  15 Temmuz ile ilgili benzer bir olayın ise Ankara'ra yaşandığı ortaya çıktı.

Hürriyet'ten Nurettin Kurt'un haberine göre; 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden üç gün sonra Ankara’da gasp ettiği aracın sürücüsü Mustafa Kavlak’ı öldürüp üç polisi yaraladıktan sonra yakalanan Binbaşı Ünsal Turan’ın eylemi ‘adli olay’ olarak değerlendirilince Mustafa Kavlak şehit kapsamına alınmadı. Altındağ Kaymakamlığı’nın kararına itiraz eden ailenin avukatı Aydın Andıç, Kavlak’ın, Binbaşı Turan’ı yakalamak için mücadele ettiği için vurulduğunu belirterek, olayı şöyle anlattı:

‘4 ÇOCUK YETİM KALDI, MAĞDURLAR’


“Binbaşı Ünsal Turan, darbe gecesi birliğine gitmiş, darbe girişimi başarısız olunca kendini aklamak için emniyet müdürlüğüne giderek itirafçı olmuş ve ne yazık ki ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştır. Üst aramasında üzerinde 1 dolar çıkmıştır. Bırakıldıktan sonra İstanbul’a kaçmak için havalimanına giderken taksici tarafından şüphe üzerine taksiden indirilmiş, daha sonra müvekkilim Mustafa Kavlak’ın arabasını gasp etmiştir. Müvekkilimin başına silah dayamış, bu esnada diğer polislerin takibi söz konusu olunca ateş açıp üç polisi yaralamıştır. Müvekkilim yakalanması için mücadele etmiş, direnmiş, ancak şehit edilmiştir. Gerekli araştırma yapılmamış , sadece adam öldürme soruşturması kapsamında dava açılmıştır. 667 sayılı KHK’nin 7. maddesi ‘15 Temmuz ve devam eden günlerde olaylar sebebi ile güvenlik güçlerine yardım ederken hayatını kaybedenler şehit kabul edilmiştir’ diyor. Geride gözü yaşlı bir eş ve 4 çocuk yetim kalmıştır.”

[old_news_related_template title="Erdoğan'ın 'haddini bil' dediği kişi Bahçelievler Kaymakamı çıktı" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Ak Saray'daki 35. Muhtarlar toplantısında '15 Temmuz gazisinin evraklarıyla ilgilenmediği' iddia edilen bir kaymakama sert sözlerle yüklenmişti.Erdoğan'ın, 'Sen kendini ne sanıyorsun, haddini bil' diye seslendiği kaymakamın kim olduğu ortaya çıktı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/muhtarlar.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/erdoganin-haddini-bil-dedigi-kisi-bahcelievler-kaymakami-cikti-1632621/"]