Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski şoförü olan ve milletvekili seçilen, Anayasa görüşmeleri sırasında da ‘Yeliz’ ismiyle sahte hesap açarak sosyal medya paylaşımları yaptığı ortaya çıkan Ahmet Hamdi Çamlı, öğretmenlerle ilgili tepki toplayan bir tweete imza attı.

AKP İstanbul Milletvekili Çamlı, kendisine tweet atan ve atama beklediklerini söyleyen öğretmenler için, "Atama Bekleyen öğretmen görüntülü sosyal medya harekatlarına maruz kalıyoruz... Bu dijital saldırı samimiyetten ari ve Provakatif’’ diye yazdı. Çamlı’nın öğretmen adaylarına ‘provakatif’ benzetmesi tepki topladı.

[old_news_related_template title="Erdoğan'ın eski şoförü AKP'li vekil, Twitter'da 'Yeliz' ismiyle sahte hesap açtı!" desc="Ahmet Hamdi Çamlı, Erdoğan'ın şoförüydü, sonradan AKP'den vekil olmuştu. Dünkü Genel Kurul'dan 'Yeliz' ismiyle canlı yayın yapınca, ifşa oldu sosyal medyayı salladı!" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/drkfjd.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/erdoganin-eski-soforu-akpli-vekil-twitterda-yeliz-ismiyle-actigi-sahte-hesap-sosyal-medyayi-salladi-biyikli-yeliz-istemiyoruz-1632859/"]

Öğretmenler Çamlı’ya “Biz de zamanımızı bu tür olaylarla uğraşarak öldürmek istemezdik. Bizi buna mecbur eden sisteminiz. En üzücü olan da bunu harekat olarak tanımlayabilmeniz. Biz ‘öğretmeniz’ Düşman değiliz” şeklinde yanıt verdi. Çamlı’ya öğretmenlerden gelen tepkilerden bazıları şöyle:

“- Biz de sosyal medyada atama için tweet atmak istemezdik. 20 bin atama 400.000 bekleyen için oldukça yetersiz değil mi? 40 bin atama talebimiz var. Talebimizi milletin vekillerine iletip destek istiyoruz.

- Aylardır neden bekliyoruz? Hep çalıştık gereken puanları aldık ama hala atama yok! Neden okullarda değil de evdeyiz? Neden yerimize su ürünleri mezunları öğretmenlik yapıyor? Burada twit atıp hak hukuk hatırlatmak ne zamandan beri provokatif eylem oldu?

- Hak aramaktayız sayın vekil işsiz ve çaresiz olmak ne bilir misiniz bizler ne hırsızlık yapıyoruz ne de hak çalıyoruz hakkımız olan alın terinin karşılığını istiyoruz bu mu provokasyon sayın vekilim biz mücadelemize devam edeceğiz kırmadan kırılmadan Allah'ın izniyle.

- Bu rahatsızlık niçin vekilim. Bizler sizleri seçerken haklının yanında olup sesimizi duyurun diye seçiyoruz. Bizler aylarca atama istiyoruz hakkımızı istiyoruz bu mu sizin rahatsız etti. Keşke haksızlığın karşısında durup sesimiz olsaydınız.

- Yazıktır Günahtır! Bu yaptığınız açıklamayı şahsıma ve tüm atama bekleyen öğretmenlere hakaret olarak sayıyorum. Rızkı veren Hüda size minnet etmiyoruz. Görevlerinizi ve sorumluluklarınızı hatırlatıp derhal yapmaya davet ediyoruz”