Zeytin Dalı Harekatı'nın ikinci gününde, Adana'da bulunan İncirlik 10. Tanker Üst Komutanlığında öğlen saatlerinde hareketli dakikalar yaşanmaya devam ediyor. 1 saat içerisinde üste 5 F-16 uçağı inerken, 5 F-16 uçağı da havalanarak Suriye sınırına doğru uçtu.
resimid_4480118
Ayrıca, Balıkesir'deki 9. Ana Jet Üs Komutanlığında 1948 yılında av-bombardıman amaçlı kurulan, kaplan simgeli 192. Filo'ya ait turuncu bir savaş uçağı, İncirlik Üssü'ndeki hangarlardan çıkıp Suriye sınırına uçup 30 dakika sonra üste geri döndü.
resimid_4480532

Üs çevresinde güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıkartıldığı da gözlemlendi. Zırhlı polis araçları üs çevresinde devriye atarken, bazı jandarma ve polis ekipleri, İncirlik Hava Üssü’nü görüntüleyen gazetecilerin de görüntü almasına izin vermedi.
resimid_4480534

DİYARBAKIR'DA DA HAREKETLİLİK


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'ye yönelik dün başlattığı, 'Zeytin Dalı Harekatı' devam ederken, operasyona sağlanan hava desteğinin önemli merkezlerinden Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jes Üssü'nden bugün yarım saat içerisinde 12 adet F-16 savaş uçağı kalkış yaptı.

Türkiye'nin Doğu hava sahasını korumak ile görevli 8'inci Ana Jet Üssü'ndeki hareketlilik saat 12.21'de başladı ve yarım saat devam ederken, savaş uçakları 2'şer olarak peş peşe havalandı.