Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Milil İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan Rusya'ya gitti. İkilinin ajandasında Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve YPG'nin yuvalandığı Afrin'e yönelik operasyonun olduğu bildiriliyor.

RESMİ AÇIKLAMA ASTANA SÜRECİ


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve MİT Müsteşarı Fidan'ın Rusya ziyaretine ilişkin resmi açıklamada ise ikilinin Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Gerasımov ile bölgesel güvenlik konularını, Suriye’deki son gelişmeleri ve Astana/Cenevre süreci hakkındaki gelişmeleri değerlendirecekleri belirtildi.

syriaRUSYA'NIN ÇOK SAYIDA GÖZLEMCİSİ BULUNUYOR


Operasyon planının yapıldığı Afrin'de Rusya'nın çok sayıda gözlemcisinin olduğu biliniyor.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: OPERASYON ERTELENMEZ


Öte yandan Cnn Türk canlı yayınında olası Afrin operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da ABD'den gelen son mesajların olumlu olduğunu ancak Afrin'e yapılacak operasyonu etkilemeyeceğini söyledi.

[old_news_related_template title="İYİ Parti'den tepki: 'Gitmişken Moskova'daki PYD ofisini de kapattırsınlar'" desc="TSK'nın olası Afrin operasyonu konusunda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Moskova'ya yaptıkları ziyarete İyi Parti'den tepki geldi. İyi Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, Fidan ve Akar'ın Moskova'ya 'Afrin'e olası operasyon için hava sahasını kullanma izni için gittiklerini' söyledi, bunun 'onur kırıcı' olduğunu vurguladı. Çıray, 'Sayın Akar ve Sayın Fidan Moskova'ya gitmişken, Rusya'daki PYD ve PKK ofislerinin de kapatılmasını sağlasınlar. Sağlamadan geriye dönmesinler' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/aytun-ciray-iha-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/iyi-partiden-fidan-ve-akarin-rusya-ziyaretine-tepki-2179479/"]