Kars'ta Zavot sığırlarından elde edilen sütlerden yapılan gravyer peynirine ilgi her geçen gün artıyor. 1 kilo üretiminde 25 litre süt kullanılan gravyer peyniri, damaklarda tat bırakıyor.

(FOTO: DHA)
Peynirin kesilmesi de maharet istiyor. İki saplı bıçağın keskin ve sağlam olması gerekiyor.

(FOTO: DHA)
2,5 TON SÜTTEN YAPILDI
Hile kabul etmeyen ve peynirlerin kralı olarak tanımlayan iki yıllık gravyer peynirini satış için keserek ikiye ayıran üretici Tarık Boy, şöyle konuştu:
* Kars'ımızın meşhur gravyer peynirini 100 kilo yaptık. 2,5 ton sütten elde edildi. 1 kilo üretiminde 25 litre süt kullanılıyor. Kilosu 100 TL'den satılıyor.

(FOTO: DHA)
* Gravyer peyniri Türkiye'de yalnızca Kars'ta üretiliyor. Hiçbir hata ve hile kabul etmeyen peynir çeşididir.
(DHA)