İlk istifa haberi saat 08:00 sıralarında geldi. ‘Büyük Rüşvet ve yolsuzluk’ operasyonu kapsamında oğlu tutuklanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bakanlık görevinden istifa etti.  Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlık görevinden ayrıldığını bildirdi. Zafer Çağlayan, şunları kaydetti:

“17 Aralık tarihi itibariyle gerçekleştirilen operasyonun, hükümetimize, partimize ve ülkemize karşı kirli bir tezgah olduğu çok açık bir şekilde ortadadır.

Yakın çalışma arkadaşlarımın ve evladımın da dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak için Ekonomi Bakanlığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım.”



GÜLER'DE İSTİFA ETTİ!

İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul merkezli operasyonun "Hükümete, AK Parti'ye ve ülkeye karşı düzenlenen kirli bir tezgah" olduğunu belirterek, "oğlunun da dahil edildiği çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin daha açık şekilde ortaya çıkmasına imkan sağlamak" için bakanlık görevinden istifa ettiğini bildirdi.



Güler yaptığı yazılı açıklamada, 17 Aralık'ta İstanbul'da gerçekleşen operasyonu "Hükümetimize, partimize, ve ülkemize karşı düzenlenen kirli bir tezgahtır" ifadeleriyle değerlendirdi. Güler, açıklamasında şunları kaydetti:

"Oğlumun dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin daha açık şekilde ortaya çıkmasına imkan sağlamak için bakanlık görevinden affımı Sayın Başbakanımıza aynı gün şifaen arz etmiştim. Söz konusu istifa talebimi 25 Aralık 2013 günü yazılı olarak Başbakanlık makamına sunmuş bulunuyorum."

İçişleri Bakanı Muammer Güler, 'Büyük Rüşvet' operasyonu kapsamında tutuklanan oğlu Barış Güler'in evinden çıkan paranın, oğlunun sattığı villasının parası olduğunu iddia etmişti.





 SON İSTİFA CANLI YAYINDA GELDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı.

BAŞBAKAN DA İSTİFA ETMELİ

Bayraktar NTV’de yaptığı açıklamada ‘Başbakan’ın istifa etmesi gerekir’ dedi.

Erdoğan Bayraktar, milletvekilliği ve bakanlıktan istifa ettiğini açıkladı.

Bayraktar, ”Tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum. Bugün bize bir istifa metni ve deklarasyon metni gönderildi. Böyle bir durumda bunun yanlış olacağını düşünüyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Bayraktar şunları söyledi:
”Ben müsaadenizle basın açıklaması şeklinde çok kısa ifadelerde bulunmak istiyorum. 17 Aralık tarihinde yapılan operasyon dosyasında şahsımı rencide edecek veya izah edemeyeceğim hiçbir husus yok. Ancak Sayın Başbakan’ın istediği Bakanla çalışmak veya istediği bakanı görevden almak en tabi hakkıdır ve yetkisidir. Fakat rüşvet  ve yolsuzluk ifadelerinin bulunduğu bir operasyon sebebiyle istifa ediniz ve beni rahatlatacak deklarasyonu yayınlayınız şeklinde tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum. Etmiyorum çünkü, soruşturma dosyasında var olan ve onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan’ın onayıyla yapıldı. Bu minval üzere bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğimi açıklıyorum. Bu milleti ve vatanı rahatlatmak için sayın Başbakan’ın istifa etmesi gerektiğine inandığımı ifade ediyor, yüce milletime saygılar sunuyorum.”

 İŞTE O ANLAR - VİDEO




BAYRAKTAR'A SERT TEPKİ!

Bakan Bayraktar'ın istifa açıklamasına partisi içinden ilk tepki Gaziantep milletvekili ŞAmil Tayyar'dan geldi.
Tayyar; "Bayraktarlık; koltuk gidince bayrak açarak değil önüne evrak geldiğinde bayrak kaldırarak olur" tweeti attı.