Donanma komutanlığı görevinden istifa eden Oramiral Nusret Güner, Kocaeli’deki veda ziyaretlerinde,üzerinde ’Donanma Komutanlığı amblemi bulunan kravat taktı. Donanmanın aranması sırasında eski komutan Oramiral Murat Bilgel, savcıya aynı kravattan hediye etmiş ve istifada bu konunun da rol oynadığı savunulmuştu.



Gazeteport'un haberine göre; Deniz Kuvvetleri Komutanı olması beklenirken istifa eden Oramiral Güner, Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu ziyareti sırasında, lacivert renkli ve üzerinde Donanma Komutanlığının forsu bulunan kravat taktı.

KRAVATIN ÖYKÜSÜ
Donanma Komutanlığının aranması ve Savcılara kravat hediye edilmesi olayını, Balyoz davasında 18 yıla mahkum edilen Kurmay Başkanı Tümamiral Semih Çetin, “Bir İhanetin Öyküsü-Hasdal’da Bir Amiral” kitabında anlatmıştı. Kitaptaki o bölüm şöyle:
- “Tutanaklar imzalandı. Saat neredeyse gecenin 02’si olmuştu. Üs Komutanına savcılarla birlikte Komutanın makamına geçmelerini, benim de birazdan geleceğimi söyledim. Durumu Ankara’ya rapor edecektim. Konuşmamı bitirip dışarı çıktığımda Genel Sekreteri Donanma Komutanlığı amblemli hediye torbalarından biriyle görünce şaşırdım:
- Hayrola, nedir bunlar?
- Kravat komutanım. Donanma Komutanı savcılara hediye edecek.
- Emin misin? Bir yanlışlık olmasın?
- Emir subayı şimdi telefonla söyledi. Komutan emretmiş...
Adeta nutkum tutulmuştu. Kimliği belirsiz bir ihbar mektubu ile gecenin bir yarısı Donanma Karargâhını yerle bir eden savcılara, bugünün anısına denizci motifi taşıyan kravat hediye edecektik. Yapacak bir şey yoktu. Savcılar Komutanın odasındaydı. Donanma Komutanı “Sizi biraz üzdük bu akşam” diyerek gülümseyen savcıya, ‘Gerçekten çok üzüldüm’ diyerek hediyesini takdim ederken sinirden ağlamamak için kendimi zor tutuyordum.”