İzmir Barosu başkanıyken gazetelere verdiği röportajda “Ne Atatürk rozeti ne Türk Baydağı ne türban” diyerek Atatürkçü kesimlerin büyük tepkisini çeken ve hakkında 'istifa et' kampanyaları başlatılan Baro Başkanı Pekdaş, tepkiler üzerine değil de bir başka koltuk için istifa edince hem meslektaşlarının, hem Atatürkçü kesimlerin, hem de CHP örgütünün büyük tepkilerin odağı oldu.

Pekdaş'ın adaylığın duyulmasından itibaren hakkında başlatılan “Böyle aday istemiyoruz” kampanyası çığ gibi büyüyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aday olması için teşvik ettiği iddialarının konuşulduğu dönemde Sema Pekdaş’ın ‘ne Atatürk, ne Türk Bayrağı, ne türban’ şeklinde söylemde bulunduğuna dair söylemşn de yer aldığı metinde şu görüşlere yer verildi.

Konak’ta Sema Pekdaş’ı İstemiyoruz!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı’na,

Partinizden Konak Belediye Başkan aday adayı olan eski İzmir Baro Başkanı Av.Sema Pekdaş; “NE ATATÜRK ROZETİ NE TÜRK BAYRAĞI NE TÜRBAN” sözleriyle, yurttaşı olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Bayrağını, bir siyasi simge olan türbanla aynı kefeye koymuş, seçim süreci için halkın vicdanını rahatsız etmiştir.

Yerel seçim sürecinde “birilerinden işaret aldım yola çıktım” diyerek seçmenin ve İzmirlilerin vicdanını rahatsız edecek açıklamalar yapan Av. Sema Pekdaş’ın Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Konak Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesini istemiyoruz..!

Örgüt içinde olmayan, adaylık sürecinde çalışmayan, halkın sesi olamayan ve tepeden indirilmeyi bekleyen bu aday adayının Konak’a yararından çok zararının olacağını düşünüyoruz..!
CHP’de Konak Belediye Başkan Adayı’nın 2 Eylül 2013 tarihine kadar aday adayı olan kişiler arasından seçilmesini istiyoruz..!
CHP Genel Başkanlığı’na ve kamuoyuna saygıyla duyurulur…