Su­ri­ye­’ye gi­dip dö­nen bir ga­ze­te­ci “Lib­ya­’da ve Mı­sı­r’­da dik­ta­tör­le­ri de­vi­ren mü­ca­hit­ler şim­di Su­ri­ye­’de çar­pı­şı­yor­lar!” de­miş.
Bu ki­şi­le­rin “Ci­ha­t” için Su­ri­ye­‘de ol­duk­la­rı­nı söy­le­miş!
Oy­sa Arap Ba­ha­rı rüz­gar­la­rı­nın es­me­ye baş­la­dı­ğı ilk gün­den be­ri, Ku­zey Af­ri­ka ve Or­ta­do­ğu­’yu ye­ni­den şe­kil­len­di­ren pro­je­nin sa­hi­bi­nin Ame­ri­ka­’nın ön­der­li­ğin­de­ki ba­zı Ba­tı ül­ke­le­riy­le, İs­ra­il ol­du­ğu bi­li­ni­yor.
Or­ta­do­ğu­’da­ki ope­ras­yon­da ise, Suu­di Ara­bis­tan, Ka­tar, Emir­lik­ler ve Tür­ki­ye, bu ül­ke­le­rin ya­nın­da yer alı­yor.
Esa­d’­ın dev­ril­me­si­nin he­def­len­di­ği sü­reç­te baş­ro­lü, Tür­ki­ye üst­le­ni­yor.

* * *

Gö­rü­nen o ki, Ira­k’­tan son­ra Su­ri­ye de bö­lü­ne­cek ve sı­ra İra­n’­a ge­le­cek.
Em­per­yal he­sa­ba gö­re Şi­i li­der­ler gi­de­cek, ye­ri­ne Sün­ni yö­ne­tim­ler ge­le­cek.
Böy­le­ce Ame­ri­ka, böl­ge­de­ki ener­ji kay­nak­la­rı­nın üze­ri­ne otu­ra­cak, İs­ra­il de Şi­i İran ka­bu­sun­dan kur­tu­la­cak!
Sün­ni re­jim­le­rin ha­mi­si Suu­di Ara­bis­tan bu so­nu­ca çok se­vi­ne­cek, Sün­ni Müs­lü­man Kar­deş­le­r’­in ruh iki­zi AKP de bay­ram ede­cek!
Ama so­nuç­ta bu ta­lih­siz coğ­raf­ya­nın ger­çek ka­za­na­nı, em­per­ya­lizm ola­cak!
Ne di­yor­du ga­ze­te­ci mes­lek­taş?
“Lib­ya­’da ve Mı­sı­r’­da dik­ta­tör­le­ri de­vi­ren mü­ca­hit­ler, şim­di Su­ri­ye­’de Ci­hat için çar­pı­şı­yor­lar!”
Ya­ni din uğ­ru­na sa­va­şı­yor­lar.
Ay­nı din­den kar­deş­le­ri­ni öl­dü­rü­yor­lar!..
Geç­miş­te ya­şa­nan­lar­dan, ta­ri­hin ib­ret ve­ri­ci ör­nek­ler­le do­lu say­fa­la­rın­dan hiç ders al­mı­yor­lar.
Sa­de­ce ölü­yor­lar, öl­dü­rü­yor­lar.
Ta­ri­hin “Em­per­ya­lizm için Ci­ha­t” say­fa­sı­nı, Müs­lü­man ka­nıy­la ya­zı­yor­lar!
Em­per­ya­liz­me bir sa­vaş da­ha ka­zan­dı­rı­yor­lar.

* * *

Sev­gi­li okur­la­rım,
Bu sa­tır­la­rı bun­dan yak­la­şık ye­di ay ön­ce, 31 Ağus­tos gü­nü yaz­mı­şım.
Ara­dan ge­çen za­man, yaz­dı­ğım her sa­tı­rın doğ­ru­lu­ğu­nu, Su­ri­ye­’de Müs­lü­man ka­nı­nın AB­D’­nin çı­kar­la­rı ve İs­ra­il’­in gü­ven­li­ği­ni sağ­la­mak için dö­kül­dü­ğü­nü gös­ter­di.
Baş­ba­kan Er­do­ğan ile Ha­ri­ci­ye Na­zı­rı, par­don Dı­şiş­le­ri Ba­ka­nı Ah­met Da­vu­toğ­lu­’nun ba­şın­dan be­ri in­kar et­ti­ği ger­çe­ği, New York Ti­mes ga­ze­te­si, ödül­lük bir ha­ber­le or­ta­ya çı­kar­dı.
Ga­ze­te, Öz­gür Su­ri­ye Or­du­su­’nun ih­ti­ya­cı olan si­lah­la­rın Esen­bo­ğa Ha­va­li­ma­nı­’na ge­ti­ril­di­ği­ni, bu­ra­dan da CI­A des­te­ğin­de ka­ra­yo­luy­la Su­ri­ye­li mu­ha­lif­le­re ulaş­tı­rıl­dı­ğı­nı yaz­dı.
New York Ti­mes bu ha­be­riy­le, Baş­ba­ka­n’­ın önün­de diz çök­müş du­rum­da­ki bi­zim “mü­za­ke­re med­ya­sı­”na da dört dört­lük bir ha­ber­ci­lik der­si ver­di.

* * *

Dı­şiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı Söz­cü­sü Le­vent Güm­rük­çü ise “E­li­miz­de bu tür ha­ber ve id­di­ala­rı doğ­ru­la­ya­cak res­mi bil­gi bu­lun­mu­yor!” de­miş.
Bir ba­kı­ma “Si­lah sev­kı­ya­tı ya­pıl­mış­sa bi­le ABD bi­ze ha­ber ver­me­di!” de­me­ye ge­tir­miş!
Şu ha­zin du­ru­ma ba­kın!
Tür­ki­ye top­rak­la­rın­dan bir ül­ke­ye si­lah sev­kı­ya­tı ya­pı­lı­yor, bu du­rum res­men sa­vaş ila­nı an­la­mı­na ge­li­yor, ama se­nin ha­be­rin ol­mu­yor!
Da­ha ön­ce ne de­miş­tik?
Ge­rek Su­ri­ye­’de, ge­rek­se PKK ile mü­za­ke­re­ler­de se­nar­yo­yu ABD ile İs­ra­il ya­zı­yor, bi­zim­ki­ler de ken­di­le­ri­ne ve­ri­len rol­le­ri oy­nu­yor!
Bu uğur­da gös­ter­me­lik özür bi­le di­le­ni­yor!