TÜR­GE­V’­ci, ok­çu Bi­lal Er­do­ğan, de­niz ti­ca­re­ti­ne ça­buk ısın­dı... Am­ca­sı Mus­ta­fa Er­do­ğan ve eniş­te­si Zi­ya İl­ge­n’­le or­tak kur­du­ğu BMZ şir­ke­ti, ikin­ci tan­ke­ri­ni de al­dı. Be­gım As­la­no­va isim­li tan­ker, Yar­dım­cı Ter­sa­ne­si­’n­de ya­pıl­dı. Bu, 10 tan­ker­lik se­tin ikin­ci ge­mi­si. Sı­ra­da 8 ta­ne da­ha var. Her bi­ri 40 mil­yon li­ra olan tan­ker­le­re, top­lam­da 400 mil­yon li­ra öde­ne­cek. Da­ha da il­gin­ci bu ikin­ci tan­ker, Mal­ta Bay­ra­ğı ta­şı­ya­cak. Tür­ki­ye­’ye tek ku­ruş ver­gi ver­me­ye­cek. Bi­la­l’­in ağa­be­yi Bu­rak da yıl­lar ön­ce ge­mi­cik­le gir­di­ği de­niz­ci­lik sek­tö­rün­de hız­la yük­sel­miş, 5 ge­mi­si ol­muş­tu.

ERDOĞAN AİLESİ GEMİYE DOYMUYOR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın büyük oğlu Burak’ın 5 gemisi olduğu basına yansımıştı. Şimdi de Tayyip Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan, oğlu Necmettin Bilal Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen’in ortak olduğu BMZ Group Denizcilik Şirketi’ne inşa edilen 10 tankerden ikincisi de denize indirildi. Tanesi 40 milyon TL olan tankerlere ödenecek para 400 milyon lira. 7 bin 150 DWT taşıma kapasitesine sahip M/T Begım Aslanova isimli tanker Malta Bayrağı taşıyacak. Türkiye’ye de tek kuruş vergi vermeyecek. İşte ayrıntılar: Denizhaber.com sitesinin haberine göre, Begım Aslanova isimli tanker, Palmali Denizcilik tarafından sağlanan kredinin BMZ Group’a devredilmesiyle birlikte 180 milyon dolara, Yardımcı Tersanesi ve Türkter Tersanesi’ne sipariş edilen 5+5 toplam 10 adetlik Armada Sınıfı nehir tankerlerinden ikincisi.

KREDİ ALAN ŞİRKET KİRALADI

Burada ilginç bir durum var. Yönetim Kurulu Başkanlığını Mubariz Gurbanoğlu’nun yaptığı Palmali Denizcilik tarafından bankadan sağlanan 400 milyon liralık kredi, Erdoğan Ailesi’ne ait BMZ Group Denizcilik’e önce devrediliyor. Daha gemiler suya inmeden, krediyi alıp devreden Palmali şirketi, 10 yıllığına gemileri işletmek için kiralıyor.

Cumhurbaşkanı’nın kardeşi elinde sigarayla törendeydi

Deniz Haber Ajansı’nda yayımlanan bir fotoğraf karesi dikkat çekti, Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan’ın yaptığı BMZ Group Denizcilik Şirketi’ne inşa edilen nehir tankerinin denize indirilme törenine, Palmali Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mubariz Gurbanoğlu, BMZ Group Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erdoğan ve çok sayıda davetli katıldı. Mustafa Erdoğan’ın elinde sigara olduğu görüldü. Sigara içenleri her fırsatta azarlayan Cumhurbaşkanı bakalım bu fotoğrafa ne diyecek?




1’İNCİ GEMİSİ DENİZLERDE

140 metre uzunluğunda, 16.6 metre enindeki Mecid Aslanov isimli ilk tanker, 6 ay önce Tuzla’da denize indirildi ve Palmali gruba kiralandı.

2’NCİ GEMİ DAHA YENİ DENİZE AÇILDI

İlk tankerle aynı boyutlara sahip olan 2’nci tankerin adı Begım Aslanova... Bilal Erdoğan, İstanbul Tuzla’da inşa edilen bu gemiyi de, petrol taşımacılığı için Palmali gruba kiraladı.



Ailenin İlk tankeri Mecid Aslanov’du
BMZ Group Denizcilik Şirketine her biri 40 milyon liraya mal olan Armada Sınıfı nehir tankerlerinden ilki Mecıd Aslanov, 18 Haziran’da Türkter Tersanesi’nde yapılan törenle denize indirilmiş ve 10 yıllığına Palmali Denizcilik Şirketi’ne kiralanmıştı.