TEOG sisteminde yaşanan skandalların ardı arkası kesilmiyor. Siz de, sizin veya çocuğunuzun TEOG’da yaşadığı benzer skandalı veya tepkinizi twitter’da #ÇocuğumdanEliniÇek hashtagine yazın ya da cocugumdanelinicek@sozcu.com.tr  mail adresine gönderin yayınlayalım…

İŞTE OKUYUCULARIMIZDAN GELEN TEPKİLER

Mehmet Zülfü BULUT

Sayın yetkili;

Kızım ......... tc nolu E. Bulut TEOG tercihleri yerleştirmelerine göre B grubunda 1. sıra tercihine yerleştirildi. Yerleştirme sonucunda kızım Elazığ Maden ilçesi Anadolu lisesine kaydı yapıldı. Ben Maden İlçesini hiç tercih etmedim. B grubunda anadolu lisesi tercih ettim.Elazığ Merkez Abdullahpaşa Mahallesinde ikamet etmekteyiz. Fakat kızımın puanları Elazığ Merkezdeki ve ikametgahıma yakın olan bir çok okulu tutarken, merkezden 130 km uzaktaki bir ilçeye verilmesi ailece bizim psikolojimizi bozdu. Benim ekonomik sorunlarımın da olması nedeni ile ve kızımın Maden ilçesinde okumak istememesinden dolayı kızımı bu Yıl okula göndermeyi düşünmüyorum. Nakil yapılabilinir deniyor ama merkez ilçedeki hiç bir anadolu lisesinde boş kontenjan bulunmuyor. Bu mağduriyetimin bir an önce giderilmesini istiyorum. Konu ile ilgili benim gibi bir çok aile mağdur durumda.

Okullarda boş kontenjan oluşması çok zor görünüyor. Özel okullara gidecek 3-5 öğrenci ile yüzlerce ailenin sorunu çözülmez. Tek çözüm yeniden tercihlerin alınması. Yeniden alınacak tercihlere sadece isteyen veliler başvurur. Böylece karşılıklı geçişler kolay olur.

Bu mağduriyetimizin gündeme getirilmesini sizden istirham ediyorum saygılarımla

Elazığ

Taner ÖZKAN

14 Yaşındaki oğlum yüzdelik diliminde % 4,44 iken, % 6,39’luk çok daha düşük katagorideki bir okula sehven yerleştirilmiş (!)

Yerleştirildiğimiz okul ikametimizden çok uzak olmakla beraber tercih listemizde 14. Sıradaki tercihimizdi ! Nakil başvurumuzu yaptık ama çok umutlu değiliz.

Eğer yerleştiğimiz okula kayıt için karar verirsek; Şükürler olsun ki biz bu durumda sadece yaklaşık 15 Km. gidiş 15 km. geliş yolunu kullanacağız ! İyi olan taraf 15 km. mesafe 135 km.’lik mesafeden –Çatalca’dan- daha kısa görünüyor Acıdır ki - Beterin beteri var- noktasındayız !

Böylesi bir kaos ortamı yarattıkları için aynı zamanda evlatlarımızın hayallerini çiğnedikleri için, gelecek planlarımızla ve sağlığımızla oynadıkları için, uykularımızı kaçırdıkları için … vb. emeği geçenler tebrik etmek isterim.

Bu ortamı gerip nasıl bir başarısızlığı, başardıkları için ayrıca kutluyorum !

Ayrıca “e-okul” dedikleri İnternet sisteminindeki rezalet erişim-sizlik-lerden vs. hiç bahsetmiyorum bile. Resmen kandırıldık. Ak / aydınlık gönlümüz resmen karardı. Kedinin fareyle oynadıkları gibi oynuyorlar bizimle.

… Bence bir hukuk ortamında / yasal zeminde birleşerek hakkımızı aramalı, bizleri ve evlatlarımızı bu hallere düşürenlere ne yapmak istediklerini sormalıyız. Sessiz kalınmamalı, protesto platformu kurulmalı yada birleşerek dava konusu yaparak yasal hukuk zemini oluşturulmalı.

Biz yandık, benzer durumları yaşayacak olan gelecek yıl ve sonraki aileler / evlatlar hiç değilse rahatlatılmalı.

… Pardon ya bizler uykuda olmalıyız. Biri bizi uyandırsın ve “hepsi şakaydı desin”.

Lütfen…

Saygılarımla,

--------------------------------------------------------------------------------------------------

(Öğrenci velisi)

Sema Biskin
450 puanla teog sınavını tamamlayan Fatih'te ikamet eden çocuğumu Bağcılar'da en ücra köşede bir olulda kayıtlı şu anda servis paran var mı? diye soran yok tramwayla sabahın köründe başına ne gelirse gelsin diyen bir uygulama yobaz uygulamacı kendi çocuğunnu namehremden saklarsın. Benim ki toplu taşımalarda yem olsun öyle mi!

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Çelebi Yıldırım
Merhaba Sözcü Gazetesi
Ülkemizin karanlığa sürüklenişinde yeni perde bu rezalet. Yıllardır laik demokratik Türkiye cumhuriyetine karşı yürütülen gerici devrim bir kaleyi daha ele geçirme aşamasında. Hükümetin özel bir tertibi ile karşı karşıyayız. Hiç şüphesiz ki Bilale verilen görev belli. Tüm ilk ve orta öğretimi dinci gerici bağnaz sisteme geçiriyorlar. Ne hukuk ne adalet ne vicdan kalmamış bunlarda. Benim de evladım aynı durumda, kafadan imam hatip e kaydı düşmüş.
Büyük bir umutsuzluk ve çaresizlik içindeyiz vatandaş olarak. Geleceğe dair en ufak bir umudumuz yok. IŞID içerde bence.
Selam ve sevgiler, başarılar dilerim.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Abiofco
Bizler irfan ordumuza 2002 yılında aldığımız bıçak yarası ile kanamasını durduramadık. Bu arkası gelecek düşmanın bizlere ilk darbesiydi. Yıllarca darbe girişimini ön plana sürüp, bunun ekmeğini yiyenler aslında içten içe memleketin Yasama, Yürütme ve Yargı sistemini kolaçan edip her metre karesini her sayfasını her kuralını eline geçirmek için güzel bir planı hissetirmeden etraflıca eline geçiriyordu. Büyük olayların altında aslında hep ufak olgular yatar. Bu süreç belki de ufak bir intikam duygusu ya da zengin olma hırsıydı. Veyahut varlığı tartışılan kırmızı kitabın içerisindeki domino taşlarının ilkinin memleketimizin başına konmasıydı. Konmuştu aslında. Herkes önce umutlandı. Yenilik geleceğini sandı. Yandaş oldu. Yoldaş oluruz dediler. Parası olana yoldaş oldular parası olmayanı elinin tersinde sürdüler. Her şey kabuğunun altında kalan insanların çevresinde dönen ülkemin kabuğun dışında dikilen gökdelenleriyle büyüdüğünü rivayet eden ütopik haberleri yine ellerinde tuttuğu medyatik insanlarıyla kendi insanlarına sundular. Taraf edindiler bertaraf etmek için. Taraf edinmek için sadece basit bir nesneyi akıllara soktular “PARA”. Önce şans oyunlarını arttırdılar. İnsanları kazanma hırsıyla koşulladılar. Daha sonra kazandırdılar. Ama gerçek şu ki kazananları da yine taraf ettiler. Ata’mızı çok iyi okudular çok iyi anladılar. Kimse fark etmedi ya da Ata’mızı bilenler fark etti sadece. Ata’mızın tezlerini antitezleriyle yıkmak için kılıç kuşandılar. Her zamanki ilk savunma mekanizmaları yine “İNKAR” etmekti. Önce Atatürk dediler sonra antitezlerini her alana sürdüler. Para ile başladı , Meclisten Fotoğrafı kaldırıldı, Atatürk’^ümüzün gençlikle buluşturulduğu bayramlar kendince sebepleriyle alanlardan kaldırıldı, andımız kaldırıldı…kaldırıldı da kaldırıldı. Şimdi de okullardan ismi kaldırıldı. Yakında havalimanı ve köprüden de adı kaldırılacak.

Her şey 2002 de başladı. Bizler irfan ordumuzu sene 2014 elde avuçta ne varsa kullanıp harekete geçip karşıt hareketi başlatmadığımız sürece hedef 2023 dedikleri tarihe kadar dip köşe cahillikten geçilmeyecek. Çünkü 60 kuşağı kalmayacak 70 kalmayacak 80 kalmayacak. Kendi oluşturdukları 90 kuşağıyla egemen olacaklar. Ta ki bizler 80 kuşağı olarak Atatürk ü anlayana kadar. Çünkü bilişim teknolojiyi kullanıyoruz dedikleri sistemlerinde sadece kendi istedikleri ideolojinin yayılmasına ön ayak olup bu yönde kullanmaktalar. Bizler Ata’mızın sözlerindeki mesajları her zaman iyi okuyup anlamamız gerekliydi. Bizler bunu anladık. Ama düşman bizden daha iyi anladığı için bizim tezimize karşılık antiteziyle bizleri kuşattı.

Şimdi her şey daha zor ve karmaşık.
Para ile kandırılan toplumun cebinde beş kuruş kalmadı.
Sağlık diye kandırılan toplumda her gün kanser oranı arttı.
Teknolojide dünya markasıyız diyen ülkenin teknolojik ürünlerinin %95 ithal.
İşsizlik oranı azaldı diyen ülkeme gün ve gün mülteci ile doldurup ucuz işçi çalıştırmakla memleketimin vatandaşı işsiz.Bende dahil
Eğitim alanında dünya sıralamasındayız dediği ülkenin çocukları tekke ve zaviye eğitimine dönen imam hatiplerde…
Bu kadar imamın olduğu ülkemde ellerimizi açıp dua mı etmeli düşmanı yenmek için ?
Gerçi imamlarda bunlardan…

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Dipnot: İşsiz bir gazeteci – Tolga BAŞİŞ

Bir kız babası olarak, şimdiye kadar gözümden sakındığım canım evladımı kesinlikle sakallı, şalvarlı, saç görünce şehvet duyguları kabaran adamların eline teslim etmeyeceğim. Cezası ne olursa olsun hiçbir şekilde istemeden,  zorla kayıt yapılmaya çalışılan İmam Hatip Lisesine biricik evladımı göndermeyeceğim. Hem doğru dürüst tüm normal liseleri imam hatip lisesi yap, sonra da normal lisede kontenjan yok de. Utanmazlar.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Ahmet Aksoy

Merhabalar,

TEOG denen sistem! mağduru anne olarak oğlumu atadıkları okula gittim.

Okulda ne bir labaratuvar ne bir spor salonu var, kız teknik lisesinden bozma anadolu lisesi…

8 yıl boyunca kendi imkanlarımla okuttuğum oğlum bu sistem!! için bir yılını boşa harcadı ne yazık ki… O bir yılda bıraksalardı yabancı dil öğrenir de bir işe yarardı, onun yerine test çözmekten başka bişey yapmadılar.

23 yıldır çalışıp vergi ödediğim bu Ülkenin ne eğitim ne de sağlık sistemini kullanabiliyorum. Üstüne para veriyoruz yetmedi şimdi de bu eğitim sisteminde !! maymun oluyoruz.

Yazıklar olsun hepsine…Çocuklarımızın hayatıyla oynamaya kimsenin hakkı yok…Çekin ellerinizi çocuklarımızın üzerinden….

--------------------------------------------------------------------------------------------------


Şebnem

Bu ülkenin her yaptığı geleceğine zarar! Hadi her yerde imamhatip aç ona bişi demiyoruz,ama 450 alan birini niye imamhatipe yolluyosun. Ben onu anlamıyorum. Ülkede ihtiyaç olan mesleklerle ilgili yerler açılmazken ihtiyaç olmayan mesleklerle ilgili yerler açarsan sonra sorarsın”neden işsislik var bu ülkede!”diye! Haksız mıyım? (Lütfen bir yanıt mail’i atın) Mesela diyelim bir ülkede 5 doktora ve 3 hemşireye ihtiyaç var, ama sen gidip 3 doktor ve 5 hemşire yetiştirirsen o zaman 2 kişi işsiz kalırken 2 kişiye ihtiyacın olcak.Bizim ülkemizde zaten böyle yapılıyor! Lütfen biraz bilinçlenelim.

Ve bide para kazanmada biz bankaya yatır al faizle şeklinde para kazanan bir ülkeyiz genel olarak, üretim yok! Fabrika yok! Bi şey yok! Yakında bizde ekonomik krize gideriz her halde!!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------

T.Ö. 13 yaşındaki bir sözcü okuru

Merhaba, TEOG denen (Terbiyesiz , Eğitim , Ordusu , Görevlileri) bu tabir çocuğuma yapılan haksızlık nedeniyle tarafımdan yazılmıştır.
Evet çünkü , Kadıköy bölgesinde oturmamıza rağmen ve Milli Eğitim tarafından (B) grubu okul türlerinden 2. Sırada bulunan Çok programlı anadolu lisesi kazanan kızımı üstelik 3 İl seçimi Üsküdar , Ümraniye ve Ataşehir istememize rağmen Şile 50. Yıl Çok Programlı anadolu lisesini ve üstelik adresinize gore yerleştirildiniz diye bilgi veren Milli Eğitim Bakanlığı (Saksı bile olamamış) bu kişileri kutluyorum.

--------------------------------------------------------------------------------------------------


Erdogan GUNBATI

A listesine yazdığım 15 lisenin en az birinin tutması gerekirken 420 puan aldığım halde  A listesine yazdığım liselerden biri değil de B listesinin 4. ve son sorasına yazdığım mesleki ve teknik Anadolu lisesi adı altında bir okula yerleştirildim!