Bank Asya 1996'da böyle açılmıştı


Kubilay Aydın - Deniz Ayas / sozcu.com.tr

TMSF dün gerçekleştirdiği operasyonla Bank Asya’nın çoğunluk hisselerine el koydu. Arşivlerden konuyla ilgili çıkan bir fotoğraf, adeta Türkiye'nin son yıllarının bir özeti gibi. Bank Asya'nın merkez şubesinin açılış gününe ait fotoğrafta, şu an devleti ele geçirmeye çalışmakla suçlanan cemaat lideri Fethullah Gülen ile şu an devletin başında olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yanyana görülüyor. İşte o fotoğrafın hikayesi...

DÜN ERDOĞANLI, GÜLENLİ AÇILIŞI YAPILMIŞTI

Bank Asya ilk şubesini 24 Ekim 1996 tarihinde İstanbul Altunizade'de açmış, resmi törenle yapılan açılışı Dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller, Devlet Bakanı Abdullah Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asya Finans Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kalkavan, Fethullah Gülen ve yandaşları yapmıştı.



BUGÜN EL KONULDU

TMSF, 2 Şubat 2015 tarihinde Bank Asya'nın yönetim kurulunu belirleyen imtiyazlı payın yüzde 63'lük kısmına el koydu.

GÜLEN CEMAATİNE YAKINLIĞIYLA BİLİNİYOR

1996 tarihindeki kuruluşundan dokuz yıl sonra 20 Aralık 2005 tarihinde “Asya Finans Kurumu Anonim Şirket”i olan şirket unvanı “Asya Katılım Bankası Anonim Şirketi” olarak değiştirilmişti. Bank Asya Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla biliniyor.