İran, Azerbaycan - Ermenistan arasındaki çatıma bölgesinden atılan üç havan topu mermisinin İran topraklarına düştüğünü duyurdu. İran'ın Doğu Azerbaycan Eyaleti Valiliği tarafından yapılan açıklamada, mühimmatın eyaletin Huda Aferin ilçesine bağlı bir köyün yakınına düştüğü belirtildi. Can kaybının olmadığı olayda, mühimmatın bölgedeki yüksek gerilimli bir elektrik direğine isabet ettiği ve elektriklerin kesilmesine neden olduğu kaydedildi.
Açıklamada, olayın ardından iki ülke sınır yetkilileri çağrılarak gerekli resmi uyarıların taraflara ilettiğini belirtildi.
Öte yandan İran Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan çatışmalardan " büyük kaygı " duyduğunu belirterek taraflara "çatışmaları derhal durdurun" çağrısında bulundu.
ERMENİSTAN İHA'SI DÜŞÜRÜLDÜ
Azerbaycan ordusu, Ermenistan'a ait bir insansız hava aracını düşürdü.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bugün Azerbaycan Silahlı Birimler Ermenistan ordusuna ait insansız hava aracını imha etti. İnsansız hava aracı, Azerbaycan’ın Fuzuli şehri yakınlarında vurularak düşürüldüğü bildirildi.
ALİYEV: ASKERİ ZAFER KAZANDIK
Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, uluslararası kuruluşların başvuruları ve Azerbaycan devletinin barışçı siyaseti sonucu Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin karşı operasyon ve cevap önlemlerini tek taraflı olarak durdurduğu ve işgalden kurtarılan bölgelerin savunmasını güçlendirme kararı alındığını duyurulmuş, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de "Düşmana gereken cevap verildi" demişti.
Provokasyona cevap olarak yürütülen operasyon sonucu askeri zafer kazandıklarını belirten Cumhurbaşkanı Aliyev, Konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu tahribat Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı sinsi politikasının göstergesidir. Bu provokasyon ordumuz tarafından layıkıyla cevaplandırıldı. Düşmana büyük darbeler vuruldu, düşman büyük kayıplar verdi. Diyebilirim ki, düşmana sarsıcı darbe vuruldu. Bugün temas hattında Azerbaycan üstünlüğü daha da pekişti. Provokasyona cevap olarak yürütülen askeri operasyon sonucu büyük askeri zafer kazandık. Azerbaycan halkı kendi öz topraklarını savunuyorlar, Vatan uğruna savaşırlar, şehit olurlar. Tüm şehitlerimizin anısı kalbimizde sonsuza kadar yaşayacak’’ dedi.