Berlin polisi, "Müfettişlerimiz patlayıcı bir nesnenin araçta patlamaya neden olduğuna inanıyor" diyerek patlamanın meydana geldiği Charlottenburg semtindeki caddeyi bir süreliğine trafiğe kapattı.
Fotoğraflar: ReutersPolisten yapılan açıklamada bir kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Yaşamını yitiren kişinin arabanın şoförü 43 yaşında ve poliste uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili kaydı bulunan bir şahıs olduğu öğrenildi. Bild'de yer alan habere göre, patlatılan Alman marka arabanın "Türk isimli" kadın bir şahsa ait olduğu belirlendi.

Olay yerine cinayet masası ekipleri de gelirken, patlamayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.

Alman Bild gazetesi, otomobilde meydana gelen patlamanın gaz tankı olmadığının hemen hemen kesin olduğunu, patlamanın bombadan kaynaklanmış olabileceğini yazdı.
Bölge ikinci bir patlama olma ihtimaline karşı bir süreliğine boşaltıldı. 
Welt Online'e göre, polis olayın bir terör eylemi olmadığı görüşünde. Welt'in polis yetkililerine dayandırdığı habere göre, patlama kişisel bir husumet olabilir. Patlamanın araç sürücüsünün aracını çalıştırıp hareket ettirmesinin hemen ardından geldiği ve patlayan aracın 100 metre bu şekilde giderek durduğu belirtiliyor.
