1 Eylül 2016


İstanbul'da, ABD Merkez Bankası tarafından koleksiyon amacıyla 1988 yılında sınırlı sayıda bastırılan paralardan olduğu belirtilen 1 milyon dolarlık banknotu satmak isteyen 2 kişi yakalandı.

Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 1 milyon dolarlık banknotu satmak isteyen K.K. (27) ile alıcı gibi davranarak temasa geçti. Buluşma noktasına gelen K.K. yakalanırken, üzerinde 1 milyon dolarlık banknot ve bu para için hazırlanmış özel sertifika ele geçirildi.

602

6 Mart 2015


Manisa'da 1 milyon dolarlık banknot

Saruhanlı'da bir ihbarı değerlendiren İlçe Jandarma Komutanlığı, Gölmarmara istikametine giden bir otomobili Kumçay Köprüsü yakınlarında durdurdu. Araçta bulunan E.K.) ile F.G'nin üzerinde gerçek olduğu belirlenen sertifikalı 1 milyon dolarlık banknot bulundu.

ABD'de sayılı olarak basılan ve koleksiyoncuların yanı sıra büyük kuruluşların bankalar arası alışverişte kullandığı 1 milyon dolarlık banknota el koyan jandarma ekipleri, "yabancı para kaçakçılığı, sahtecilik ve dolandırıcılık" yaptıkları iddiasıyla 2 kişiyi gözaltına aldı. Banknotu nereden aldıklarını ve nereye götürdüklerini açıklamayan şüphelilerin, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Ele geçirilen banknotun ise Merkez Bankası'na teslim edilmek üzere savcılığa gönderileceği belirtildi.

İLGİLİ HABERİstanbul'da sahte para operasyonuİstanbul'da sahte para operasyonu

15 Nisan 2013


Muğla, Milas'ta ABD'de sınırlı sayıda basılan "1 milyon dolarlık" banknot ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı ve Milas İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, F.C. isimli bir kişinin Milas'ta ABD'de "Milyonerler Kulübü'nün giriş bileti" olarak da bilinen, 1988 yılında sınırlı sayıda basılan 1 milyon dolarlık banknotlardan birini düşük bedelle satmak için müşteri aradığı bilgisine ulaştı.

12 Mayıs 2004


Erzurum'un Aşkale İlçesi'nde yapılan operasyonda 1 milyon dolarlık banknot ile birlikte çeşitli dönemlere ait tarihi eserler ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 3 kişi gözaltına alındı.Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince, Aşkale İlçesi'nde yapılan operasyonda, tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları belirlenen Ömer Acar, Emrullah Aktaş ve Murat Burga yakalandı. Yakalanan bu şahıslarla birlikte sertifikasıyla beraber bir adet 1milyon dolarlık banknot, çeşitli dönemlere ait gümüş küpeler, kolye, küpe halkası, sikkeler, bronz bilezik, 1 adet bronz erkek heykeli ele geçirildi. Şahısların sorgulamalarının ardından Adliye'ye sevkedileceği bildirildi.