Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Sanayi Odası'nın (KAYSO) düzenlediği Sanayi Gecesi'ne, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte katıldı. Gecede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''14 yıldır olduğu gibi bugün de sizlerin hislerine tercüman olmaya çalışıyoruz. Hain terör örgütü, 1 dolarla satın aldıkları 40 sene boyunca beynini yıkadıkları canilerle yapamadıklarını, ekonomiyle başarmaya çalışıyorlar. Şimdi öğrendim ki; hala Kayseri'de dövizle kiraya veriliyormuş. İşadamı Süleyman Çetinkaya, alışveriş merkezini dövizle kiraya vermiş. Telefonla aradım ve kendisi (mesaj alındı sayın Cumhurbaşkanım) dedi ve o alışveriş merkezindeki kiraları TL'ye çevirme sözünü verdi. Biz şimdi devlet olarak istisnalar bir kenara, ihaleleri TL olarak yapma kararı aldık. Bir tuzak kuruldu, bizim bu tuzağı geri çevirmemiz lazım. Bu iş rayına oturana kadar bu durumu sürdürmeliyiz'' ifadelerini kullandı.




'TULUMBADA SU YOK, TULUMBAYA SU KOYMAK LAZIM'


Cumhurbaşkanı'nın konuşması sırasında bir kişi, 'Kayseri senin gadanı alsın' diye seslendi. Erdoğan konuşmasının devamında, şunları söyledi:

''Pek çok ülkeyi yere serecek olan darbe girişimi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli gibi yatırımları durduramadı. İnşallah 2018 yılının başında da dünyanın bir numaralı havaalanının açılışını yapacağız. Türkiye, bütün bunları bu durumdayken yapıyor. Yapacağız, biz aşığız, biz inançlıyız ve biz başaracağız. Bir ekonomi şurası yaptık ve faiz oranlarının arttırılmaması kararı aldık. Bu faizlerle yatırım yapılın mı? Yatırımlar artık duruyor. Yatırımcının önünü açmamız lazım. Yani şu anda tulumbada su yok. O tulumbanın suyla dolması lazım. İşte KOBİ'lere verilecek destek, tulumbaya konulacak sudur. Ancak bu su tulumbaya konulmadan kurursa, bundan fayda alamayız. Bakın faizler yüzde 5'in altına düşmüştü. Hemen Gezi olaylarını çıkardılar. Amaçları, büyüyen, güçlenen bir Türkiye olmamasıdır. Bu hain FETÖ'cüler bir anlasalar, Kurtuluş Savaşı'nda o yokluklarla beraber, 7 düvele başkaldırmış bu millet, bunların bu oyunlarına da gelmez, gelmedi de.''

'SU UYUR FETÖ'CÜLER UYUMAZ'

Konuşmasında, ''Devletle millet arasında bağ kavi oldukça evvel Allah hiç kimse bu millete diz çöktüremez'' diyen Erdoğan, ''Çağrımıza kulak vererek elindeki dövizi bozdurmaya koşmasında biz bu bağı bir kez daha gördük. Bu duruşu biz 15 Temmuz'da da görmüştük. Hep birlikte o geceden ibret alarak asla ve asla çocuklarımızın bir daha böyle olaylar yaşamaması için çalışacağız. Öncelikle 40 yıldır bu FETÖ'nün toplumumuzun içine nasıl sirayet ettiğini çözmemiz, anlamamız lazım. Artık terör örgütlerine karşı acımasız, vatandaşlarına karşı merhametli bir devlet var. Bugün artık insan odaklı bir anlayış var. Bu örgütle mücadelenin kolay ve kısa zamanda olmayacağını hepimiz biliyoruz. Su uyur, FETÖ'cüler uyumaz. Karşımızda akidesi bozuk bir yapı olduğunu unutmayacağız. Örgütün mağduriyet edebiyatı üzerinden kendisini aklamaya çalışıyor. Devletimiz ve milletimiz, uğradığı bu hain saldırıya rağmen, aklı selimle bunlarla mücadelesini sürdürüyor. Bu mesele benim ya da bir partinin şahsi meselesi değildir. Bütün uyarı ve ikazlara rağmen, 17-25 Aralık'tan itibaren hala bu örgüte destek verenlerle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir'' ifadelerini kullandı.

ABDULLAH GÜL: KARAMSARLIĞA KAPILMAMAK LAZIM

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de 2001 yılında da Türkiye'nin sıkıntılı bir döneme girdiğini ancak bu sıkıntıdan kurtulup büyüme yaşadığını belirterek, ''Şimdi de ekonomide bir sıkıntı var. Nasıl ki 2001'deki sıkıntılar giderilmişse bugünkü sıkıntılar da giderilir. Karamsarlığa kapılmamak lazım. İnşallah bunların hepsi aşılacaktır. Genel durum iyi olunca ekonomik yatırım da gelecektir. Hep beraber çalışarak bunlar gerçekleşecektir'' şeklinde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım ise, Kayseri'nin üretimi ve ihracatıyla Türkiye'nin yıldız şehirlerinden biri olduğunu söyledi. Yıldırım, ''14 yıl Kayseri'ye ve Türkiye'ye büyük hizmetler yapıldı. Bu dönemde Kayseri, 5 kat büyüdü. Kayseri'ye bu dönemde 515 kilometre bölünmüş yol yaptık. Yolları böldük, insanları ve gönülleri birleştirdik. Şimdi sıra hızlı trene geldi. Kayseri'den Ankara'ya ve İstanbul'a, Kayseri'den Konya'ya hızlı tren ulaşımı sağlanacak. Böylece 3 başkentimizi birbirine bağlamış olacağız'' diye konuştu.

BAŞBAKAN YILDIRIM: 15 TEMMUZ'DA ALTIN VURUŞ YAPMAK İSTEDİLER

Yıldırım, millet iradesinden başka kimsenin iradesini tanımadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

''Hain çevrelerin 15 Temmuz altın vuruş yapmak istedikleri gündür. Türkiye'ye darbe yapmak isteyen bu alçaklara, millet darbe yapmıştır. Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, hükumetimizin kararlı tutumu ve milletimizin cesaretiyle bu hainlere en sert cevap verilmiştir. Şimdi ekonomide birtakım dalgalanmalar yaşanıyor. Türkiye'yi sandıkta yenemeyenler, milli iradeyi yok sayanlar, 2008'deki ekonomik krizde isteklerine ulaşamadılar. Daha sonra Gezi olaylarını tertip ettiler, ardından 17-25 Aralık olayını tezgahladılar. Bütün bunlarda başarılı olamayanlar, bu kez milletin parasıyla alınmış silahları milletin üzerine çevirerek altın vuruşlarını yapmak istediler. Ancak bu aziz millet, 2'nci kurtuluş savaşını verdi ve bu alçaklara geçit vermedi, fırsat vermedi. O geceyi fırsat bilip gerçek kimliğini ortaya koyanları da bir kenara yazıyoruz.''

Son günlerde ekonomide bir dalgalanma yaşandığını kaydeden Başbakan Yıldırım, ''Hain ve alçak FETÖ, milletin temiz duygularını sömürerek, himmet adı altında topladığı paraları, şimdi Türkiye karşıtı organizasyonlara oluk oluk aktarıyorlar ve Türkiye'nin aleyhine kullanıyorlar. Bu hain örgüte bilmeden yardımda bulunanlara bir diyeceğimiz yok, ama hainlere geçit yok. Kurumların cezalandırılması değil, bu terör örgütünün içine bulaşmış kişilerin cezalandırılması esasına bakıyoruz. Eğer geçmişte bir yanlışınız yoksa, endişe etmeden işinize, gücünüze bakın. Ancak bu terör örgütüyle bağı bulunan kişilere de adalet çerçevesinde en ağır cezaların verileceğine inanıyorum. Endişeye kapılmanın bir anlamı yok. Sistem değişikliğini de Meclis'e getiriyoruz. Orada görüşülecek ve bazı pürüzler de giderildikten sonra yine sizin oylarınıza sunacağız. Yolumuza devam edeceğiz. Şimdi yakınma değil, yetinme zamanıdır'' ifadelerini kullandı.

KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci ise konuşmasında Kayseri sanayisinin gelişimi ve hedefleri konusunda bilgiler vererek, ''Sayın Cumhurbaşkanım, yalnız değilsiniz, Kayseri sizinle'' dedi.

Konuşmaların ardından, ihracat yapan KAYSO üyesi şirketlere ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından verildi.

DHA

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan 'döviz' çağrısı: Bozdurun altına yatırın" desc="Erdoğan, Ankara'daki açılış töreninde yaptığı konuşmada 'Sevgili milletim, yastığının altında döviz olanlar, gelsinler parasını altına dönüştürsün, gelsin TL'ye dönüştürsün' çağrısı yaptı. Ancak Erdoğan'ın bu çağrısına rağmen dolar hızla yükseldi ve 3,60 sınırına dayandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/erdogan-otomol-iha.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/erdogan-ve-yildirim-ankarada-acilis-torenine-katiliyor-1542514/"]