Uzaya erişilebilmesinden bu yana uzay araştırmaları ve çalışmaları noktasında en fazla araştırma, geliştirme çalışmaları yapan ve bu bağlamda milyarlarca dolar yatırım yapan Amerika bu sefer uzaya maden toplamak için gidecek.

ABD Başkanı Barrack Obama tarafından Amerika adına geçtiğimiz ay sonunda imzaladığı ''Uzay Yasası'' sonucunda Amerika merkezli firmaların uzay madenciliği bazında çalışmalar yapması için önünü açtığı belirtiliyor.

Webtekno’da yer verilen habere göre uzayın tüm insanlığa araştırma amacıyla eşit oranda açık olduğu fikrini temel alan yasa, bu sayede uzay bazlı projelere yönelik yatırımlarda bulunan yatırımcıların da ciddi bir kar, gelir elde etmesinin önünü açmakta.

Daha önceden ortaya çıkan çeşitli araştırmaların sonucu doğrultusunda, standart bir asetroid kuşağında bulunan mineraller, Dünya üzerinde yaşayan her insana 100 milyon dolarlık bütçe sağlayacak kadar değerli olduğundan bahsedilmekte. Şu an NASA'nın verilerine göre Dünya'dan 1500 civarında asteroide ulaşılması mümkün olarak gösteriliyor.

Son imzalanan Uzay Yasası ile beraber bu çalışmaların önünün açılması ile Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere birçok uzay araştırmaları yapan devletin ve özellikle birçok büyük firmaların uzay madenciliğine geçiş yapması ve harcamalarının büyük çoğunluğunu bu yönde yapması bekleniliyor.

Uzun vadede gerçekleşmesi planlanan bu uzay madenciliği sonrasında bunu başarabilen devletlerin ve firmaların ciddi büyümelere gidebileceği öngörülmekte.