Belediyenin farklı tarihlerde yemekten mezarlığa, çimentodan akaryakıt alımına kadar açtığı ihaleler ve o ihaleleri kazananlar şöyle:

YEMEK İHALESİ: AKP İl Başkan Yardımcısı Burak Çiftçioğlu’na ait Tuana adlı şirket, 15 Haziran 2016’da onaylanan yemek ihalesini 690 bin liraya aldı. Çiftçioğlu, “En uygun fiyatı biz verdik. Kayırma yok” dedi.

05burakcift13cm

GASİLHANE İHALESİ: 55 Evler Mahallesi’nde düğün salonu, Şeyhcui Mahallesi’nde cami düzenlemesi ve Tekirdede mezarlığındaki gasilhane binası yapım işleri için yapılan ihaleyi Fersah Mimarlık kazandı. Firmanın sahibi Emre Boğa’nın, AKP Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı olduğu belirlendi. Bu iş karşılığı 120 bin lira alacak olan Boğa, “Gençlik Kolları’nda olmamın ihaleyi kazanmamda etkisi olmaz. Bir ayrıcalık yok” dedi.

MALZEME ALIMI: Amasya Belediyesi, 23 Mart 2017’de “23 Kalem Malzeme Alımı” ihalesi açtı. 190 bin liraya ihaleyi alan Osman Aktaş, AKP İl Başkan Yardımcısı Nurel Aktaş’ın kardeşi çıktı. Nurel Aktaş, “Ağabeyimin firması ayrı benimki ayrı... Haberim bile yok. Karışmam ahlaki de olmaz” diye konuştu.

İNŞAAT MALZEMESİ İHALESİ: Belediye, 30 Aralık 2016’da “4 Kalem İnşaat Malzemesi Alımı” ihalesi düzenledi. Pazarlık usulüyle yapılan ve 173 bin liraya bağlanan ihaleyi, AKP İl Başkan Yardımcısı Ümit Pervane’nin şirketi “Tuğra” aldı. Pervane, “Teklif alındı ve en ucuz fiyatı biz sunduk. Partili olmamın bu işte dahli olmaz” diye konuştu.

05umitpervane13cm

PETROL İHALESİ: 12 Aralık 2016’daki “Akaryakıt Alım İhalesi”ni Yusuf Avni Dumlu Halefleri Akaryakıt Sanayi adlı firma kazandı. 3 milyon 448 bin 500 liraya bağlanan ihaleyi alan şirketin sahibi Orkun Dumlu, AKP İl Yönetim Kurulu Üyesi çıktı. Dumlu, “En uygun fiyatı verdiğimiz için aldık. Belediyelerle çalışmak aslında sıkıntılı” dedi.

05orkundumlu13cm

ÇİMENTO İHALESİ: Amasya İl Özel İdaresi, bin 500 ton dökme çimento alımı ihalesi de açtı. 21 Mayıs 2015’teki ihaleyi, “Demirbaş” firması aldı. Firmanın sahibi Murat Demirbaş’ın AKP İl Yönetim Kurulu Üyesi olduğu ortaya çıktı. Demirbaş’a bu iş için 262 bin lira ödendi. Demirbaş, “Biz kamuya açık ihaleye girdik ve kazandık. Kayırma ve şaibe olamaz” açıklaması yaptı.