AÇIK BÜFELERDE SATIŞ DURDURULDU
Türkiye'deki otellerde de kırmızı et konusunda bir sıkıntının yaşandığını söyleyen Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, "Eski Bakan Fakıbaba kırmızı et konusunda bazı önlemler aldı ancak işe yaramadı. Çünkü bazı oteller açık büfe restoranından kırmızı et satışını durdurdu" diye konuştu. Bazı otellerin kırmızı et satışlarını açık büfeden çıkartıp alakart restorana kaydırdığını anlatan Bayındır, "Yani açık büfe dışında kırmızı et yemek isteyen özel olarak sipariş verebiliyor. Kırmızı et konusunda et maliyetleri de fazlasıyla yükseldi" dedi.
Timur BayındırFİYATLAR ZAMLANDI
Otelcilerin kırmızı et konusunda alım gücünün düştüğünü söyleyen Tüm Süt Et Ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, "Kırmızı et konusunda tüketici tarafında fiyatlar oldukça zamlandı. Otel işletmecilerinin kırmızı et alım gücü düştü. Sebebi ise TL'nin değer kaybetmesi..." dedi.
AÇIK BÜFEDEN ALAKART RESTORANA
Otelcilerin gerçekleştirdiği bu uygulamanın gayet doğal olduğunu söyleyen Solakoğlu, "Otelcilerin kırmızı eti açık büfeden alakart restorana almaları gayet doğal çünkü fiyatlar arttı. Ancak Üretici kısmında kırmızı et fiyatları düştü. Aradaki tüccarlar fiyatları yükseltiyor"dedi. Solakoğlu otellerin kırmızı et sıkıntısının sebeplerinden birinin de yaklaşan kurban bayramı olduğunu söylüyor. Solakoğlu, "Üreticiler hayvanlarını bayrama sakladığı için piyasada kırmızı et bulmak zorlaştı" diyor.
'AÇIK BÜFEDEN ÇIKARTTIM ALAKARTA KOYDUM'
Kıbrıs'ta ismini vermek istemeyen bir işletmeci ise kırmızı eti açık büfeden çıkardığını alakart restorana koyduğunu söylüyor. Alakart restoranında da daha önce sattıkları fiyattan değilde daha zamlı bir şekilde sattığını söylüyor.