Türkiye'de ne zaman sigaraya zam gelse sigara kaçakçılığı daha da artıyor. Artık bu durum benzin ve motorin içinde geçerli desek yanlış olmaz. Buna bağlı olarak akaryakıt kaçakçılığı da artıyor. Son örnek İzmir'den geldi. İzmir Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir tır tarafından kaçak akaryakıtın İzmir'e getirilerek piyasaya sürüleceği bilgisine ulaştı. Kemalpaşa ilçesinde durdurulan şüpheli tırda yapılan aramada, toplam 19 bin litre gümrük kaçağı akaryakıt ele geçirildi.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken konu hakkında sozcu.com.tr'ye açıklamalarda bulundu. Akaryakıt fiyatları çok pahalı olduğunu belirten Palandöken, "Bu durum böyle giderse akaryakıt kaçakçılığı daha çok artacak." ifadelerini kullandı.

DÜN GECE GELDİ


Dün akşam benzin ve motorine zam geldi ama bu zam vatandaşa duyurulmadı. PÜİS yaşanan artışı internet sitesinde açıklamadı. Benzinin litresine 18, motorinin litresine ise 16 kuruş zam yapıldı. TESK Başkanı Bendevi Palandöken yapılan bu zamlarda artık indirime gidilmesi gerektiğini yoksa akaryakıt kaçakçılarının daha da çoğalacağını söylüyor.

AKARYAKITIN KALİTESİ DÜŞÜYOR


Türkiye'deki araç sahiplerini de uyaran Palandöken, "Araçlarınıza akaryakıt alırken fiyatı çok önemli çünkü kaçakçılık arttıkça akaryakıtın kalitesi de aynı oranda düşüyor. Bu durum aracın motoruna büyük zarar verir. Vatandaşlarımız dikkatli olsunlar..